Obavijesti

News

Komentari 102

Majka mladića za čiju smrt se sudilo poginulom motociklistu: 'Znam kako je izgubiti dijete'

Majka mladića za čiju smrt se sudilo poginulom motociklistu: 'Znam kako je izgubiti dijete'

Nisam od onih koji se vesele tuđoj nesreći. Samo mi majke znademo kako nam je teško kad izgubimo dijete. Živim u boli cijelo vrijeme, priča nam Spomenka Pergar

VIDEO

Tomislav Pergar ubijen je prije nešto više od 10 godina kad je imao 22 godine i Matija Marčec, koji je u petak poginuo u prometnoj nesreći su sudbinski povezani, ali ih ne prate iste priče. O Tomislavu Pergaru koji je na smrt pretučen prije nešto više od 10 godina u Čakovcu, u naselju Vukanovec 20-tak kilometara od Varaždina, govore samo biranim riječima. To se ne bi moglo kazati i za Matiju Marčeca, koji je u petak vozeći motocikl poginuo u Međimurju. 

Živio je u varaždinskom naselju Banfica. Neki sugovornici su nam rekli da je bio pomalo prijeke naravi i živio je svoj život. Posao teretana, motor… Kad smo pozvonili na vrata obitelji Marčec, starija žena nam je kazala da nema ništa za reći novinarima i pristojno nas je zamolila da napustimo zgradu. U deveterokatnici ljudi s kojima smo pokušali razgovarati su kazali da su ga znali vidjeti na ulazu u lift ili zgradu i sve se svodilo na pozdrav.

Poginuo motociklist (37) iz Međimurja kojem se sudi za ubojstvo mladića od 2011.
Poginuo motociklist (37) iz Međimurja kojem se sudi za ubojstvo mladića od 2011.

S druge strane kad smo došli u Vukanovec, gotovo svi mještani s kojima smo razgovarali se sjećaju Tomislava Pergara, kojeg su 27. siječnja 2011. godine ispred narodnjačkog kluba “Guru” u Čakovcu na smrt pretukla trojica mladića. Jedan od njih bio je i Marčec. Na Općinskom sudu u Čakovcu 21. veljače su na ponovnom suđenju donijeli nepravomoćnu bezuvjetnu presudu kojom su Matija Marčec, Bruno Hančić i Deni Pirkl, osuđeni na zatvorske kazne u trajanju od dvije godine i deset mjeseci. 

Na presudu je Općinsko državno odvjetništvo uložilo žalbu, tako da će presuda ponovo na viši sud i tako…u nedogled, kazala nam je Spomenka Pergar, majka ubijenog mladića. Dok je gledala sliku starijeg sina pogled ju je vraćao unatrag… Na dan kad je sin otišao u grad i više se nikada nije vratio. 

Oko dva sata u noći iz policije su im tog hladnog siječnja pokucali na vrata i kazali da je Tomo, kako ga je zvala iz milja pretučen i da je u bolnici. Suprug Marijan i ona su pohitali u Županijsku bolnicu u Čakovec ne sumnjajući da će njihov sin izgubiti bitku za život.

- Nisam od onih koji se vesele tuđoj nesreći. Samo mi majke znademo kako nam je teško kad izgubimo dijete. Živim u boli cijelo vrijeme i nadajući se da će trojica koji su to napravili napokon biti osuđeni. Mislim da će mi tada bili lakše kad odem na njegov grob i kažem mu da su krivci dobili kaznu. Ovakvo sudstvo svima nama koji čekamo na presude doslovce čupa srce – kazala je kroz suze gospođa Pergar, dok joj suprug blago spustio ruku na rame pokušavajući na taj način zaustaviti suze, ali uzalud..

Teška nesreća u Međimurju: Motociklom udario u dva auta iz suprotnog smjera i poginuo...
Teška nesreća u Međimurju: Motociklom udario u dva auta iz suprotnog smjera i poginuo...

Pokopala je sina u 23-oj godini. Nadala se njegovoj djeci i radovala svakom trenutku kad ga je vidjela. Priča da je bio dobar mladić i poslovođa u zagrebačkoj Hidroelektri. Pred njim je bio život.

- Kad netko na cesti zgazi psa odmah se donese neko rješenje, a za ubojstvo čovjeka čekati desetljeće i više doista je vrh vrhova nefunkcioniranja sudstva – jada se gospođa Spomenka. 

Kad smo ju upitali je li njezin sin poznavao koga od trojice kojima se sudi, rekla nam je da je zajedno u školu u Čakovcu išao s jučer preminulim Marčecom. Te dodala zašto je i on koji ga je poznavao sudjelovao u brutalnom premlaćivanju.

- Ako je bio kriv, trebalo je pozvati policiju a ne tući čovjeka, koji nije ni počeo živjeti sve dok ne ugase životnu svijeću u njemu – kazala je gorko zaplakavši. Dodajući kako danas plaću roditelji i obitelj poginulog motocikliste. Svi imaju svoju djecu, obitelji, roditelje.. koji plaću za svojima najmilijima.

U policijskom priopćenju stoji da je Marčec poginuo u petak u 15,15 sati između Vrhovljana i Donjeg Koncovčaka. Velikom brzinom ušao je u nepregledni zavoj, prešao na suprotnu stranu, udario u dva automobila koji su dolazili iz suprotnog smjera i na mjestu poginuo. Ta cesta kojom se kretao ide jednim smjerom i prema Vukanovcu, gdje je nekada živio Tomislav Pergar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu