News

Komentari 244

Majka ubojice: Prije nego su ga uhitili rekao mi je 'Dođi, dođi...'

Majka ubojice: Prije nego su ga uhitili rekao mi je 'Dođi, dođi...'

Zločin je napravio rastrojen. On nije spavao 20-ak dana u komadu. Dečki koje je ubio maltretirali su ga i upadali mu u stan po noći prijetivši mu nožem, ispričala je majka Filipa Zavadlava za Jutarnji list

Izvan sebe sam, slučajno sam vidjela vijest na internetu. Ne prestajem piti tablete za smirenje, rekla je za Jutarnji list Etel Zavadlav, majka Filipa Zavadlava (25), osumnjičenog za trostruko ubojstvo u centru Splita. 

Sina joj sumnjiče da je ubio troje ljudi pucajući iz automatske puške.

'Njemu treba pomoć, a ne zatvor'

To je napravio kako bi se, kako je naveo DORH, osvetio ljudima iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, prijetili i napadali njegovog brata i njega.

- Zločin je napravio rastrojen. On nije spavao 20-ak dana u komadu. Dečki koje je ubio maltretirali su ga i upadali mu u stan prijetivši mu nožem. Uzeli su mu sav novac pa je hitno morao na novi ukrcaj na brod. Smršavio je osam kila u mjesec dana. Njemu treba pomoć, a ne zatvor. Čula sam se s njim nekoliko sati prije uhićenja. Rekao mi je: 'Dođi, dođi, dođi što prije'. Toga dana kad je bilo ubojstvo, htio je otići na psihijatriju. Spominjao je da će se baciti pod vlak, ali otac ga je spriječio da ide u bolnicu jer je smatrao da nakon toga neće moći pronaći posao - ispričala je majka za Jutarnji.

Podsjećamo, Filip Zavadlav osumnjičen je da je u krvavom pohodu u subotu pobio troje ljudi, pucajući iz automatske puške po centru Splita.

Otkrilo se i kako je ranije bio prijavljen za nasilje u obitelji.

Nakon što je pretukao brata, osuđen je na 30 dana zatvora, uvjetno na šest mjeseci. Osim toga, u periodu od 2013. do 2014. godine Zavadlav je počinio više kaznenih djela krađe, a jednom je prilikom uhvaćen i kako s majkom provaljuje u crkvu.

- To su bezvezarije - rekla je majka o osuđujućoj presudi njezinom sinu iz 2014. godine da je krao iz Kršćanske proročanske crkve Maranatha dok je ona čuvala stražu.

U ponedjeljak su ga, nakon procjene da nije raspravno slobodan, prebacili direktno u Zagreb kombijem pravosudne policije. Strahovalo se da bi, u slučaju da prenoći na Bilicama, netko pokušao osvetiti one koje je ubio. 

VIDEO

Najčitaniji članci