News

Komentari 72

'Zlato bakino, kako ću bez nje? Josip ju je trebao voziti mami'

'Zlato bakino, kako ću bez nje? Josip ju je trebao voziti mami'

Roditelji poginulog vozača kažu kako je njihov sin trebao kćer (3) odvesti njenoj majci prije povratka u Njemačku. Nikome nije jasno zašto su otišli na autocestu kad je majka bila nekoliko ulica dalje

Ne znam kako se Josip našao na tom dijelu autoceste. U nedjelju ujutro smo bili u kupovini, išli smo nešto kupiti za doručak našoj unuci, Josipovoj kćerkici, jer je htjela nešto posebno, kroz suze nam je rekao Joza Živić (64), otac Josipa Živića koji je, zajedno s trogodišnjom kćerkicom, poginuo u stravičnoj nesreći na autocesti A3.

- Prije podne Josip nam je rekao da s njom ide kod Suzane, svoje supruge, koja je bila kod svojih roditelja nekoliko ulica dalje od nas. Pitao je majku Katarinu kada će biti ručak da zna kada će se vratiti. Nisam ga puno zapitkivao, ali sam znao da je otišao Suzani da razgovaraju jer od svibnja ove godine imaju neke trzavice u braku. Inače njih su dvoje više od četiri godine u Njemačkoj. Moj je Josip tamo vozač, promijenio je i opremio stan, sve je činio kako bi njemu i obitelji bilo što ljepše.

- Svoju djevojčicu je volio više od svega. Nikako mi nije jasno zašto je sletio s autoceste - priča nam neutješi Joza Živić.

Slavonski Brod - Roditelji stradalog Josipa Živića, Jozo i Katarina Živić iz Slavonskog Broda

'Poljubila me i rekla: Bako, doći ću opet ja'

Josipova majka Katarina (64) boluje od dijabetesa, hoda po dvorištu i plače.

Govori kako nema njenog Josipa i njene unuke, koja je trebala u studenom ove godine napuniti tri godine.

- Zlato bakino, kako ću sada ja bez nje. Poljubila me je kada su odlazili, rekla mi je bako doći ću opet ja, sunce moje - plače Katarina.

POGLEDAJTE VIDEO: 

'Milo moje, trebala je baki jutros doći'

- Znam da nećemo nikada preboljeti ovaj veliki gubitak - govori Joza dok mu se tijelo lagano trese.

U obitelji Josipove supruge Suzane u Slavonskom Brodu također neizreciva bol i tuga.

Ulazna vrata u dvorište otvorila je Lidija, baka od malene. Plače na spomen imena njene unuke.

Slavonski Brod - Roditelji stradalog Josipa Živića, Jozo i Katarina Živić iz Slavonskog Broda

Zašto je Josip otišao na autocestu?

- Milo moje, trebala je baki jutros doći - pokriva rukama lice baka Lidija i plače.

- Moja Suzana ne može ni sa kime razgovarati, kada ju liječnici koji nas stalno obilaze nešto pitaju ona ne odgovara, samo nijemo gleda. Bojim se za nju - rekla je Lidija Galetović.

Svi se pitaju zašto je Josip otišao na autocestu, kad je tek u ponedjeljak ujutro planirao krenuti natrag za Njemačku.

Podsjetimo, automobil Peugeot 206 karavan, njemačkih registarskih pločica, sletio je s autoceste A3 u blizini Bukovlja u nedjelju oko 15 sati i zapalio se.  Automobil je probio zaštitnu ogradu i uletio u šipražje pored ograde. Zapalio se i u samo nekoliko trenutaka pretvorio u buktinju.

Na mjesto nesreće stigli su policajci i vatrogasci iz Slavonskoga Broda. Nažalost, tek nakon što se sve ugasilo u automobilu su pronašli izgorjele dvoje preminulih. Prizor kojeg je vidio šokirao je policajca Franju Galića iz PU Brodsko posavske, čovjeka koji je u svom dvogodišnjem policijskom stažu vidio brojne nesreće.

Teška prometna nesreća na autocesti A3 u blizini Slavonskog Broda

- To što sam vidio teško je za mene, a kamoli da to vi vidite - rekao je Galić novinarima.

Očevidom je rukovodila Marija Vukasović, zamjenica Županijske državne odvjetnice u Slavonskom Brodu i on je trajao do kasno u noć. 
 

Najčitaniji članci