Obavijesti

News

Komentari 5

HDZ-ov Kapulica: 'Siniša Hajdaš Dončić je Milanovićev teklić'

HDZ-ov Kapulica: 'Siniša Hajdaš Dončić je Milanovićev teklić'

Što se tiče afere s prodajom plina, HDZ-ov zastupnik Kapulica poručuje da je Vlada zatražila sva izvješća i provodi sve mjere o čemu će obavijestiti javnost

VIDEO

Zastupnik HDZ-a Mario Kapulica rekao je u utorak da SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić, koji krivca za HEP-ov gubitak zbog prodaje plina kupljenog od Ine vidi u premijeru Plenkoviću - svojim izjavama pokazuje  "zabrinjavajuću nedoraslost te ulazi u sferu o kojima nema pojma".

"Siniša Hajdaš Dončić pokazuje zabrinjavajuću nedoraslost kada daje izjave u funkciji predsjednika saborskog Odbora za nacionalnu sigurnosti ili kad to radi kao jedna od čelnika SDP-a. Ne moram vam govoriti kakva proklizavanja ima kada uđe u sferu o kojoj pojma nema, o kojoj, kako sam kaže, čita u novinama", izjavio je Kapulica novinarima u Hrvatskom saboru.

Hajdaš Dončić: Andrej Plenković laže. Ovo zahtijeva samo jednu stvar, a to je njegova ostavka
Hajdaš Dončić: Andrej Plenković laže. Ovo zahtijeva samo jednu stvar, a to je njegova ostavka

Kapulica napominje da je SDP-ovac Hajdaš Dončić sklon zanemarivanju istine, ponekad čak i falsificiranju zaključaka saborskog Odbora kojim predsjeda.

SDP-ov zastupnik ranije danas je prozvao premijera Plenkovića kao izravnog krivca za HEP-ov gubitak koji je nastao prodajom plina tijekom lipnja, kupljenog od INA-e po znatno nižim cijenama od onih otkupnih, dok država, rekao je, novcem poreznih obveznika dokapitalizira HEP koji to u roku od mjesec dana upropasti.

"Ne vjerujte čovjeku koji laže", izjavio je pritom novinarima Hajdaš Dončić.

Vlada zatražila sva izvješća

Što se tiče afere s prodajom plina, HDZ-ov zastupnik Kapulica poručuje da je Vlada zatražila sva izvješća i provodi sve mjere o čemu će obavijestiti javnost.

Dodao je kako  je slučaj HEP nezgodan samo za one koji su eventualno napravili nešto zbog čega bi se trebali zabrinuti.

"Kontekst ove priče je da nema popusta prema nikome, sve će se utvrditi i, ako bude potrebno, sankcionirati. Neki misle da gube političko tlo pod nogama pa se vraćaju u politički život na ovaj način da pretjeruju, dramatiziraju, lažno optužuju i kriminaliziraju", naglasio je Kapulica.

'Nitko ne bježi od odgovornosti. Potvrdi li se da postoji politička odgovornost bit će i posljedica'
'Nitko ne bježi od odgovornosti. Potvrdi li se  da postoji politička odgovornost bit će i posljedica'

Komentirajući navode tjednika Nacional, koji je objavio da je HEP nekoliko puta upozoravao Ministarstvo gospodarstva i premijera na nepravilnosti glede trgovine plinom, Kapulica je, kao i potpredsjednik Vlade ministar Oleg Butković prije njega, odgovorio kako je predsjednik Vlade Plenković za problem saznao 30. lipnja, da bi odmah na prvoj idućoj sjednici Vlade riješio problem tako što je izmijenio Uredbu o otkupu domaćeg plina od INA-e. 

"Nitko ne mora pozivati predsjednika Vlade da utvrdi odgovornost. Mi nećemo raditi stranačka povjerenstva koje će raditi posao institucija, agencija i regulatornih tijela", naglasio je HDZ-ov zastupnik.

Kapulica nazvao Hajdaša Dončića 'Milanovićev teklići'

Komentirajući događaje vezano za izbor novog ravnatelja  Vojno sigurnosne obavještajne agencije (VSOA), Kapulica je SDP-ova zastupnika Hajdaša Dončića nazvao "Milanovićevim teklićem", između ostalog i zbog njegovih "izjava o vraćanju u 1990-te".

"Ono što bi Hajdaš Dončić sigurno htio, je da se vratimo na početak 2000-tih kada je vladajuća koalicija predvođena SDP-om, uništavala sigurnosni sustav Hrvatske. To  se sigurno neće dogoditi", rekao je Kapulica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...