Obavijesti

News

Komentari 63

Martin Pauk priznao da su u Mostu gomilali lažne profile

Martin Pauk priznao da su u Mostu gomilali lažne profile
1

Splitski gradski vijećnik, nogometni sudac i bivši Mostovac Martin Pauk na Facebooku je priznao da je, kad je još bio član te stranke, bio jedan od onih koji su kreirali lažne profile...

VIDEO

Martin Pauk u splitsko je Gradsko vijeće ušao na listi Mosta u kojem se nije zadržao previše dugo, a nakon toga se približio stranci Neovisni za Hrvatsku, kad su je osnovali Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović. 

Pauk je inače poznat po svojim krajnje desnim stavovima pa se tako u prosincu 2019. pohvalio jer je gradonačelnik Opara prihvatio njegov amandman za izgradnju spomenika mladom ustaši Frani Tenti

Ovaj gradski vijećnik poprilično je aktivan na društvenim mrežama, a njegov posljednji istup posebno je interesantan jer je priznao da je i sam radio lažne profile na Facebooku dok je bio u Mostu, prenosi Index.  

Nakon što je korisnica Facebooka potpisana kao 'Maja Maric' komentirala 'svi ti vaši drugovi su najperfidniji kameleoni baš kao i vi, da nije bilo Mosta ko bi za vas zna, a sad se valjate u fašistoidnim bljuzgotinama pojedinaca koji su satrali Marjan. Zakon je jedan za sve kako za mene tako i za vas, odgovorio joj je gradski vijećnik Martin Pauk. 

- Maja Maric, lažni profilu, samo da te podsjetim - ja sam te stvorio dok sam bio u Mostu. Tebe, 'Karlu Tomić' i još more drugih lažnih profila koji su služili za ostvarivanje većeg 'reacha' objava Mosta. Danas drugi koriste te profile kako bi lagali i baljezgali o političkim neistomišljenicima. Tebi na čast, odgovorio je Martin Pauk i tako, namjerno ili nenamjerno, otkrio jednu od Mostovih strategija na društvenim mrežama. 

Njemu je pak odgovorio administrator kultne stranice 'Dnevna doza splitskog nereda', na kojoj se i razvila rasprava: 'Ček, jesi ti upravo priznao da si obmanjivao građane s lažnih profila?'.

- Nope, ti profili su služili za dodavanje frendova na fejsu kako bi reach objave dijeljenjem skočio s 100 fanova stranice na 10-20.000 ljudi. Što da kažem, imali su sjajnu PR menadžericu, napisao je Pauk. 

- Tada je to bilo učinkovitije, danas je puno jednostavnije i jeftinije sponzorirati samu objavu, rekao je veliki stručnjak za društvene mreže Martin Pauk, a njegove će 'argumente' u dvije rečenice vrlo lako srušiti svaki iole upućen community manager. 

Laički, organski reach na Facebooku 'pada' iz godine u godinu pa je te 2017. godine, prije nego je Pauk napustio Most, organski reach sigurno bit veći nego danas, a sponzorirane objave jeftinije nego danas. 

Petrovu je ovo 'prvi glas'

Nakon istupa Martina Pauka, za komentar smo pitali Božu Petrova, predsjednika Mosta. 

- Ovo mi je prvi glas. Nisam upoznat s tim niti se bavim ičim sličnim, kratko nam je odgovorio. 

Inače, svojevrsna je javna tajna da se otvaranjem lažnih profila na Facebooku bave gotovo sve političke opcije u Hrvatskoj. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije