Obavijesti

News

Komentari 58

Masoni su ga koštali masno: 'Jeleniću je trebalo odlučnosti'

Masoni su ga koštali masno: 'Jeleniću je trebalo odlučnosti'
1

Jelenića će već ovaj tjedan razriješiti i Sabor. Kandidati za novoga glavnog državnog odvjetnika moraju prvo proći na natječaju Državnog odvjetničkog vijeća, koje će onda suziti broj kandidata i poslati ih Vladi...

VIDEO

Dražen Jelenić je u našoj loži bio vrlo kratko, a onda ju je promijenio s još nekim članovima. Neka problematična braća su također otišla.

Rekao nam je to jedan od članova masonske lože Veliki Orijent, koju vodi oftalmolog Nikica Gabrić. U neke detalje o ponašanju sad već bivšega glavnog državnog odvjetnika kao masona nije htio ulaziti. Vlada je jučer prihvatila ostavku Dražena Jelenića koju je bio primoran dati jer je član masonske lože. Tu informaciju je zatajio Vladi koja ga je imenovala prije dvije godine. Kako se radi o organizaciji čiji članovi su tajni, a i zaklinju se na lojalnost jedni drugima, pa i u slučajevima svjedočenja pred sudom, jasno je da je Jelenić prilično narušio svoj integritet čovjeka na čelu DORH-a, kojemu je podređen i Uskok.

Otišao je zbog masona, iako je trebao otići zbog lošeg rada...
Otišao je zbog masona, iako je trebao otići zbog lošeg rada...

Premijer Andrej Plenković je istaknuo da Jelenić nije napravio ništa protuzakonito, ali da njegova dužnost ne dopušta prostor za nepristranost.

- Otkrivanjem da je gospodin Jelenić član jednog društva povjerenje je bilo narušeno, a neovisnost njegova rada dovedena je u pitanje. Vlada to nije znala u trenutku imenovanja - rekao je Plenković koji smatra da je Jelenićeva odluka da podnese ostavku odgovorna i da ne dovodi u pitanje profesionalnost Jelenića.

Do izbora novoga glavnog državnog odvjetnika proći će barem dva mjeseca. Jelenić ostaje u DORH-u. Njegovu dužnost će obavljati zamjenica Zlata Hrvoj Šipek, koja se nije bavila kaznenim postupcima, pa je pitanje i koliko će DORH kvalitetno funkcionirati u tom dijelu.

Jelenića će već ovaj tjedan razriješiti i Sabor. Kandidati za novoga glavnog državnog odvjetnika moraju prvo proći na natječaju Državnog odvjetničkog vijeća, koje će onda suziti broj kandidata i poslati ih Vladi. Na kraju Jelenićeva nasljednika imenuje Sabor.

Odvjetnik Branko Šerić i nije bio previše zadovoljan radom Jelenića te kaže da mu je trebalo više odlučnosti.

Masoni u Hrvata: Jelenić i svi ostali momci u crnim haljama
Masoni u Hrvata: Jelenić i svi ostali momci u crnim haljama

- Državni odvjetnik, uz stručnost, mora imati širok dijapazon znanja, ali i osobnost te integritet. Sve mu to daje samostalnost, neovisnost i autoritet. A glavni državni odvjetnik sve to treba podići na viši nivo - kaže Šerić.

Bivši državni odvjetnik Krunislav Olujić, uz pravnu stručnost, poštenje i neovisnost, ističe i da mu je potrebna doza drskosti i hrabrosti.

- Jedino tako će moći pokazati da nema sluganski odnos prema vlasti i MUP-u - smatra.

Inače, iako je Živi zid prozvao Jelenića da je suvlasnik tvrtke InterCapital, protiv čijeg vlasnika je odbio istragu u aferi Borg, to nije točno. Jelenić je suvlasnik u Fondu branitelja, kojim upravlja Intercapital.

'I mene su masoni zvali da im se pridružim, ali nisam htio!'
'I mene su masoni zvali da im se pridružim, ali nisam htio!'

Nije sigurno hoće li uvesti provjere

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković kaže da će razmotriti treba li sigurnosna provjera i za glavnog državnog odvjetnika. Smatra da su najvažniji ipak staž i reference. Provjere prolaze državni odvjetnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.