News

Komentari 265

Mato Franković: 'Dragi antivakseri, ostanite doma i komentirajte po Facebooku'

Mato Franković: 'Dragi antivakseri, ostanite doma i komentirajte po Facebooku'

Brzi rast nas vodi u crveno, a svi znamo što to znači. Apeliram na sve Vas, a posebno mlade da se cijepe. Većim brojem cijepljenih postići ćemo manju mogućnost zaraze na području našeg Grada, rekao je Franković

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Frankoić na Facebooku je pozavo građane na još jednu akciju cijepljenja bez najave koje će se održati u četvrtak u 15 sati u Studentskom domu. Kaže kako Dubrovnik u posljednja 2 tjedna bilježi blagi porast slučajeva.

- Navedeno nije dobro budući da ovisno o kontaktima zaraženih navedena brojka, kada uzmemo i brojku gostiju u Gradu može početi rapidno rasti. Brzi rast nas vodi u crveno, a svi znamo što to znači. Apeliram na sve Vas, a posebno mlade da se cijepe. Većim brojem cijepljenih postići ćemo manju mogućnost zaraze na području našeg Grada - napisao je Franković na Facebooku.

Osim poziva na cijepljenje poslao je i poruku antivakserima.

- Dragi antivakseri, Vi se nemojte cijepiti, slobodno ostanite doma i komentirajte na Facebooku i web portalima kako ćemo svi mi koji smo se cijepili biti čipirani, magnetizirni, sterilni itd… OBLITI PRIVATORUM PUBLICA CURATE - zaključio je Franković.

Inače latinski izraz u prijevodu znači ''zaboravite privatno i brinite za javno'', a taj natpis je s Kneževog dvora u Dubrovniku.

Najčitaniji članci