Mato Franković o arbitražnoj odluci u Washingtonu: 'To je važno za još dva postupka' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 2

Mato Franković o arbitražnoj odluci u Washingtonu: 'To je važno za još dva postupka'

Mato Franković o arbitražnoj odluci u  Washingtonu: 'To je važno za još dva postupka'

Na zahtjev stranke Srđ je Grad da se projekt izbriše iz prostornih planova Franković je odgovorio kako su u tijeku izmjene i dopune GUP-a kroz koje će se ocijeniti što je najbolje za grad

VIDEO

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković izjavio je u četvrtak kako je odluka arbitražnog suda u Washingtonu (ISCD), kojom je odbijen odštetni zahtjev tvrtke Razvoj Golf u tužbi protiv RH zbog projekta golfa na Srđu, vrlo važna za još dva arbitražna postupka u vezi s tim projektom.

Franković je na konferenciji za novinare u Dubrovniku rekao da se druga arbitraža, koju je pokrenuo osobno investitor Aaron Frenkel, vodi na istom sudu, a treća se vodi na arbitražnom sudu Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, gdje tvrtka Razvoj Golf tuži Grad Dubrovnik zbog ukidanja koncesije za tvrđavu Imperial na Srđu.

„Nedvojbeno je odlukom u prvoj arbitraži jasno da RH nije sprječavala investitora u provedbi projekta u okviru zakona niti ga je neka hrvatska institucija favorizirala pri ishođenju bilo kakvih akata, već se sve radilo po zakonskim procedurama. Dobili smo prvu rundu. Vjerujem da će se druga dva postupka jednako pozitivno završiti kao i prvi“, istaknuo je Franković.

Na zahtjev stranke Srđ je Grad da se projekt izbriše iz prostornih planova Franković je odgovorio kako su u tijeku izmjene i dopune GUP-a kroz koje će se ocijeniti što je najbolje za grad.

Butković pozvao Frankovića i Dobroslavića da se dogovore oko ceste prema zračnoj luci
Butković pozvao Frankovića i Dobroslavića da se dogovore oko ceste prema zračnoj luci

„Prostor Srđa je izvanredan i treba ga oplemeniti. Sad nije u primjerenom stanju, ali moramo pričekati kraj svih postupaka pa ćemo u dijalogu s građanima dogovoriti što je najbolje za grad. Na tom je području više vlasnika, među kojima stanovnici Bosanke i Crkva. Vjerujem da možemo postići suglasje“, rekao je Franković.

Dodao je kako smatra frapantnim što je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić na arbitraži svjedočio za tužitelja, a protiv države čiji je bio predsjednik.

"DORH je odlučio da budem svjedok koji će zastupati interese RH u postupku u Parizu. Na istom letu je bio bivši predsjednik Stjepan Mesić sa svojim osiguranjem. U tom trenutku nisam znao da je i on svjedok tužitelja Aarona Frenkela. Bilo bi očekivano da je odbio svjedočiti, na što ima pravo. Netko tko je bio predsjednik države ne može, ne smije i ne treba govoriti protiv iste te države u trenutku kad toj državi prijeti velika financijska šteta", istaknuo je Franković.

Zahvalio je zamjenicama glavne državne odvjetnice Snježani Frković i Danici Damjanović na radu i predanosti u suradnji s međunarodnim odvjetnicima Republike Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C:  Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna
OSTAJE CRVENI ALARM

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C: Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna

Za utorak je crveno upozorenje na snazi za osječku, zagrebačku, karlovačku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju zbog vrućina. Za osječku i zbog grmljavinskih nevremena...
Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...
KRUŽE TEORIJE

Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...

Čim sam vidio što se dogodilo, odmah mi nije imalo smisla. Ne možete se, u sred bijela dana, samo popeti na krov nekih stotinjak metara od predsjednika, priča bivši snajperist...