Obavijesti

News

Komentari 31

"Medicinska sestra mi je dala krivu injekciju. Dobit ću rak!"

"Medicinska sestra mi je dala krivu injekciju. Dobit ću rak!"
1

Velika Britanija: Cara Teakle (32) je imala nedostatak vitamina B12. Greškom dobila je injekciju s hormonskom terapijom. Ranije su joj liječnici rekli da bi mogla dobiti rak ako uzima takvu kontracepciju

VIDEO

Cara Teakle (32) iz Hertfordshirea je prošle godine osjetila iscrpljenost, bol i pala je u depresiju. Dijagnosticirali su joj nedostatak vitamina B12. No sestra joj je dala krivu injekciju i Cara se sad boji da bi to moglo imati strašne posljedice.

Cara je posjetila lokalnog liječnika u rujnu prošle godine koji je propisao da treba dobivati injekcije vitamina. No simptomi nisu nestali nego su postali još gori. Tada se saznalo da joj je sestra dala krivu injekciju odnosno umjesto vitamina dobila je hormonsku kontracepciju koja se daje samo u stražnjicu. Cara je injekciju dobila u ruku.

Cara, majka šestero djece koja se nedavno udala, ranije je saznala da može dobiti rak odnosno da ima predkancerogene stanice te je prošla niz tretmana. Liječnici su joj rekli da strogo mora izbjegavati hormonsku kontracepciju, a njezin suprug Liam je otišao na vazektomiju. 

Cara se sada boji da bi mogla dobiti rak jer se hormonska kontracepcija dovodi u vezu s većom pojavnosti raka dojke i raka vrata maternice. 

- Strašno je da se takva greška može dogoditi tako lako - rekla je Cara za The Sun.

- Žalila sam se i rekli su mi da medicinska sestra koja mi je dala krivu injekciju više ne radi, ali mi nisu mogli reći zašto. Ne želim pokretati pravne akcije jer je to NHS (javna zdravstvena služba), ali želim da ljudi znaju da se takve greške mogu lako dogoditi i da mogu nekoga ubiti. Što se tiče liječnika ne mogu se požaliti, on je odličan liječnik i nikada s njim nisam imala problema - kaže Cara. 

Kasnije je dobila pismo u kojoj ju obavještavaju da prihvaćaju odgovornost i njezin slučaj su opisali kao "vrlo značajan"

- Ispričali su se i rekli da će se pobrinuti da se takvo nešto više ne događa - kaže šokirana Cara. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"