Obavijesti

News

Komentari 11

Medicinske sestre u rujnu su dobile plaće veće i do 600 kuna

Medicinske sestre u rujnu su dobile plaće veće i do 600 kuna
1

Sindikat je, naime, od starta tvrdio da će plaće sestrama porasti od 250 do 600 kuna, a Inicijativa koja se organizira u novi Sindikat Medicinske sestre i tehničari zajedno tvrdila je da je povećanje svega 45 kuna

VIDEO

U odnosu na prošli mjesec plaće medicinskih sestara u Hrvatskoj porasle su od 250 do 600 kuna i time je potvrđeno da je povišica na dodatke u skladu s onim što su nakon potpisa dodatka kolektivnog ugovora tvrdili sindikati, piše u srijedu Jutarnji list.

Primjerice, osnovna plaća medicinske sestre koja radi u Kliničkom bolničkom centru u Zagrebu, ima srednju stručnu spremu i 20 godina staža veća je ovaj mjesec za 371 kunu. Njezina kolegica s jednakim godinama staža, ali s visokom stručnom spremom, na račun je dobila povišicu od 389 kuna, ističe dnevnik dodajući da je riječ o neto iznosu.

Medicinske sestre vratile se iz inozemstva u sisačku bolnicu
Medicinske sestre vratile se iz inozemstva u sisačku bolnicu

Medicinska sestra (SSS) u kolovozu je dobila 5694, a u rujnu 6065 kuna, kolegica s fakultetskim obrazovanjem u kolovozu je imala plaću 5914, a ovaj joj je tjedan na račun sjelo 6303 kune. Riječ je, dakle, o osnovnoj plaći bez prekovremenih sati, navodi Jutarnji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

To je zapravo zorna slika povećanja plaće na osnovi dodataka na posebne uvjete rada (3 posto) i dodatka za odgovornost za život i zdravlje ljudi (4 posto), koje su s Vladom potpisali sindikati iz sektora zdravstva.

Riječ je o prvim platnim listama, koje su ovih dana dobile medicinske sestre, a s obzirom na visinu odbitka i prireza diljem zemlje, plaće su porasle i do 600 kuna.

Dnevnik podsjeća da je upravo ta računica i pitanje koliko će plaće porasti bio je kamen spoticanja između dviju frakcija medicinskih sestara, odnosno Strukovnog sindikata medicinskih sestara/tehničara i Inicijative za boljitak sestrinstva, Medicinske sestre/tehničari zajedno.

'Inicijativa medicinskih sestara proširila je lažne informacije!'
'Inicijativa medicinskih sestara proširila je lažne informacije!'

Sindikat je, naime, od starta tvrdio da će plaće sestrama porasti od 250 do 600 kuna, a Inicijativa koja se organizira u novi Sindikat Medicinske sestre i tehničari zajedno tvrdila je da je povećanje svega 45 kuna, donosi Jutarnji list.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a