News

Komentari 42

Međimurci između 4 kandidata biraju novog župana ili županicu

Međimurci između 4 kandidata biraju novog župana ili županicu

U Međimurskoj županiji u nedjelju se održavaju prijevremeni izbori za župana i zamjenika župana, a jednom od četvero kandidata svoj će glas moći dati ukupno 95.289 birača na 157 biračkih mjesta.

Vlada Republike Hrvatske raspisala je prijevremene izbore nakon što je u rujnu dotadašnji župan Matija Posavec priveden zbog sumnji u primanje mita, zlouporabu položaja i trgovanje utjecajem te je dao ostavku.

Čakovec: Matija Posavec glasovao je na prijevremenim izborima za međimurskog župana

Posavec se za župana kandidirao i na ovim izborima, a, osim njega, kandidati za čelnu poziciju u Međimurskoj županiji su Reformistica Sandra Herman, nezavisni Mladen Novak i Fokusov Darko Zver.

Mihovljan: Darko Zver glasovao je na prijevremenim izborima za međimurskog župana

Zasad nema gužvi na biralištima na kojima građani ne trebaju imati važeću covid-potvrdu, ali su dužni pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera.

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske objavit će podatke o odazivu birača do 11,30 sati te o odazivu do 16,30, a prve informacije o privremenim nepotpunim rezultatima prijevremenih izbora bit će objavljene na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva u 20 sati.

Najčitaniji članci