News

Komentari 133

Medvedovo ministarstvo dva puta tražilo da se Žinića ne iseli iz stana koji koristi bespravno

Medvedovo ministarstvo dva puta tražilo da se Žinića ne iseli iz stana koji koristi bespravno

Prvo su 19. srpnja 2019., a potom i 27. ožujka 2020. godine, od Građansko-upravnog odjela Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu tražili ”daljnji zastoj postupka radi iseljenja” Žinića iz zagrebačkog stana

Ministarstvo hrvatskih branitelja najmanje u dva navrata pomagalo je sisačko-moslavačkom županu Ivi Žiniću da i dalje protupravno koristi stan u Zagrebu u Ulici Bože i Nikole Bionde, veličine 82,28m². 

Prvo su 19. srpnja 2019., a potom i 27. ožujka 2020. godine, od Građansko-upravnog odjela Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu tražili ”daljnji zastoj postupka radi iseljenja” Žinića iz zagrebačkog stana kojeg je nezakonito koristio. Dopise je potpisala Željka Komar, načelnica sektora za nadzor prvostupanjskih tijela i gospodarenje, a Telegram o tome ima dokumente.

Naime, kada su 24sata otkrila aferu o Žinićevom nezakonitom stambenom zbrinjavanju, u Ministarstvu hrvatskih branitelja prali su ruke izjavama kako su ”još u rujnu 2013. godine pokrenuli postupak za iseljenje g. Žinića iz navedenog stana, a u veljači 2016. godine Općinski građanski sud u Zagrebu donio je presudu kojom se nalaže iseljenje”.

No iz dokumenata kojima raspolaže Telegram vidljivo je da su godinama kasnije urgirali da se Žinića ne iseli iz stana. Dakle, ministarstvo na čijem je čelu Tomo Medved, ne da se trudilo iseliti Žinića, naprotiv, ono mu je pomagalo da u stanu i dalje boravi.

Iz Ministarstva branitelja dobili su zanimljiv odgovor:

”Nakon što je utvrđeno da obitelj Žinić stan koristi bez pravnog temelja, u rujnu 2013. pokrenut je postupak za iseljenje, a u veljači 2016. Općinski građanski sud u Zagrebu donio je presudu kojom se nalaže iseljenje”, kažu u Ministarstvu hrvatskih branitelja i dodaju kako se protiv presude Žinić žalio, a Županijski sud u Zadru u ožujku 2018. ukinuo presudu te je navedeni predmet ponovno na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu.

Najčitaniji članci