Obavijesti

News

Komentari 68

Megaprosvjed u Njemačkoj: S 5500 traktora idu u München, željeznice u štrajku od srijede?

Megaprosvjed u Njemačkoj: S 5500 traktora idu u München, željeznice u štrajku od srijede?
6

Prosvjednici su u potpunosti blokirali dva grada u saveznoj državi Brandenburg. U Cottbus i Brandenburg an der Havel nitko više ne može ući, niti iz tih gradova izaći

VIDEO

Megaprosvjed koji predvode poljoprivrednici počeo je u ponedjeljak u Njemačkoj, a kako su najavili trebao bi trajati tjedan dana. Još u nedjelju prvi su traktori stigli pred Brandenburška vrata u Berlinu, a u ponedjeljak ujutro blokiran je promet u cijeloj Njemačkoj. Traktoristima su se pridružili vozači kamiona, a s njima su se solidarizirali i ugostitelji i pojedini mali trgovci.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

prosvjed u njemačkoj 04:54

Poljoprivrednici prosvjeduju zbog planiranog rezanja subvencija za dizelska goriva. 

Ditmar Kranz (57) iz Wiesbadena kaže kako se njegova obitelj već generacijama bavi poljoprivredom. Dodaje kako se rezanje subvencija za goriva tiče svih njih te kako će im najavljeni potez uzrokovati velike financijske probleme. 

Štrajkaši su blokirali gotovo sve autoceste u zemlji pa se stvaraju ogromne gužve u prometu. Prosvjednici su zatvorili put od Hamburga prema Danskoj te granični prijelaz prema Češkoj u saveznoj državi Bavarskoj. Nastave u nekim saveznim državama nema, a u drugima roditelji djecu ne moraju poslati u školu. Oko 100 traktora blokiralo je cestu u Dortmundu. Kroz Erfurt prolazi kolona traktora i kamiona. Autocestom u Saskoj vozi se brzinom od samo 15 km/h. Prema centru Münchena ide oko 5500 traktora, a seljaci su blokirali i Berlinski Ring.

Prosvjednici su u potpunosti blokirali dva grada u saveznoj državi Brandenburg. U Cottbus i Brandenburg an der Havel nitko više ne može ući, niti iz tih gradova izaći. 

Naš čitatelj koji se nalazi u firmi 100 metara od autoceste kaže da je cijeli Regensburg u blokadi.

U saveznoj državi Mecklenburg-Zapadno Pomorje prosvjed je za danas završio. Izgreda nije bilo. 

Naš čitatelj Marko Abramović kaže kako štrajk planiraju i Njemačke željeznice. Kako navodi Bild Njemačke bi željeznice u štrajk trebale u srijedu, a uprava ga planira spriječiti pravnim sredstvima.

Vrhunac prosvjeda očekuje se 15. siječnja kada bi poljoprivrednici iz cijele zemlje trebali krenuti u Berlin.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...