Butelje vina u restoranu ruskog bogataša Viktora Vekelsberga čuvane su videonadzorom 24 sata. No unatoč cijeni, proda se jedna butelja na tjedan
MEGASKUPI DUBROVNIK: Butelja za 125.000 kuna!
Vlasnik restorana Gil’s u Ulici sv. Dominika u Dubrovniku je ruski milijarder Viktor Vekselberg. Ponuda njegova restorana sastoji se, kažu Dubrovčani, od maštovite mješavine francuske i istočnjačke kuhinje te bogate vinske karte s vrhunskim, ali enormno skupim vinima. Butelja bijelog vina Romanee Conti Montrachet od 0,75 l stoji 79.820 kuna. Za ovo vino kažu kako savršeno ide uz jastoga, koji u Gil’su stoji 105 kuna za 100 grama, ili porciju brancina, bakalara, romba te orade za prosječnih 260 kuna. Još je skuplja butelja crvenog vina Domaine Romanee Conti od 0,75 l koja stoji čak 125.000 kuna. Uz ovo vino preporuča se janjetina, čija porcija stoji 220 kuna. Butelje vina u konobi čuvaju se poput tajnih državnih dokumenata. Nalaze se pod ključem i strogim videonadzorom, a sve informacije o prodaji cure na kapaljku. Doznajemo da se jednom na tjedan proda butelja ovoga vina. Sve u Gil’su prilagođeno je zahtjevnim i bogatim stranim gostima. Neznatan je broj hrvatskih gostiju jer je za njih restoran preskup. Dubrovnikom kruži priča kako je nedavno jedan visokopozicionirani hrvatski političar htio svadbu u Gil’su, ali su mu rekli da i uz popust neće imati novca. Gosti restorana uglavnom stižu iz Rusije, Kazahstana, Južne Amerike i Skandinavije. Odsjedaju u luksuznim hotelima ili su na vlastitim skupim jahtama. Gilles Camilleri, glavni voditelj restorana, odbio je razgovor jer tijekom turističke sezone nema vremena.