News

Komentari 6

Melania napušta Bijelu kuću uz podatke o najnižoj popularnosti

Melania napušta Bijelu kuću uz podatke o najnižoj popularnosti

Prva dama Sjedinjenih Država Melania Trump napušta Bijelu kuću uz podatke o najnižoj popularnosti od početka svojeg mandata, piše CNN pozivajući se na vlastito istraživanje.

Od veljače 2016., otkad CNN prati njezin rejting u javnosti, supruga američkog predsjednika Donalda Trumpa uživa najnižu popularnost.

Naime, 42 posto ispitanika reklo je da ima pozitivno mišljenje o njoj, 12 posto ih je odgovorilo da nisu sigurni, a čak 47 posto ih je kazalo da o njoj imaju negativno mišljenje. 

Najbolji je rejting imala u svibnju 2018. - 57 posto, što se poklopilo s prvom službenom državničkom večerom i odlaskom na pogreb bivše prve dame Barbare Bush u Teksas bez supruga.

No po podacima CNN-a popularnost joj je pala već u prosincu, nakon njezina samostalnog posjeta Africi, kad je o njoj negativno mišljenje imalo 36 posto ispitanika, a pozitivno njih 43 posto.  

Posljednje je istraživanje pokazalo da joj je popularnost među Amerikancima daleko niža od popularnosti njezinih prethodnica.

Po anketi CNN/ORC-a iz siječnja 2017. Michelle Obama je napustila Bijelu kuću sa 69 posto povoljnih ocjena, što je jednak postotak kao i na početku mandata osam godina ranije, Laura Bush je dobila 67 posto pozitivnih ocjena, a Hillary Clinton 56 posto.

CNN ističe da se metodologija izračuna nešto izmijenila u odnosu na prethodne ankete s obzirom na to da se povećao broj anketiranih putem telefona, a istraživanje je trajalo dulje od šest dana.

Provedeno je u razdoblju između 9. i 14. siječnja i u njemu su sudjelovale 1003 punoljetne osobe.

Najčitaniji članci