Obavijesti

News

Komentari 25

Metak u leđa: Skupljaju pomoć za Hrvata koji je spasio ženu

Mikea Ljubica (41), Amerikanca hrvatskog podrijetla, je metak pomahnitalog ubojice Stephena Paddocka pogodio u leđa dok je tijelom pokušavao zaštititi suprugu Michelle

VIDEO

Među ranjenima u krvavom masakru u Las Vegasu su i dvojica lučkih radnika iz Los Angelesa. Jedan od njih je Mike Ljubic (41), Amerikanac hrvatskog podrijetla s prebivalištem u San Pedru, a drugi je  Doug Cotter (48).

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:13

Mediji su u utorak pisali o njegovom herojskom činu. Ljubića je metak pomahnitalog ubojice Stephena Paddocka pogodio je u leđa dok je tijelom pokušavao zaštititi suprugu Michelle. Njega je teško ranio, ali je srećom uspio spasiti svoju dragu.

Ljubic je već u ponedjeljak bio na dvije operacije. 

Njegove kolege iz brodogradilišta, gdje radi kao mehaničar na dizalici, organizirali su humanitarnu akciju na GoFundMe gdje prikupljaju novac za ovog oca dvoje male djece, javlja Daily Breeze.

- Bolje je. Jasno je da ga čeka dug oporavak - rekao je John Iacono, koji je s Ljubicem i ostalim radnicima bio na festivalu, ali nije ozlijeđen.

 Iacono je rekao da su mnogi liječnički timovi, hoteli i lokalni poduzetnici ponudili pomoć.

- Vide da nosiš narukvicu (koju dobiju posjetitelji u bolnici) i reći će ti: Uzmi doručak na račun kuće!. Svi nas zaustavljaju i nude podršku, ljudi ovdje su nevjerojatni - dodaje.

Iacono kaže da grupa lučkih radnika s obiteljima već treću godinu zaredom dolazi na glazbeni country festival u Las Vegas.

- Koncert je stvarno bio odličan. Uživali smo u glazbi - kazao je Iacono.

Policija traži odgovore - sumnjiva im je ubojičina djevojka

U napadu u Las Vegasu ubijeno je najmanje 59, a ozlijeđeno je više od 500 osoba od kojih su neke stradale u stampedu koji je nastao dok su posjetitelji festivala pokušavali bježati pred kišom metaka. Dvadeset ozlijeđenih još je životno ugroženo.

Policija je kazala da je Stephen Paddock pucao po masi između devet i 11 minuta prije nego što si je oduzeo život. Postavio je kamere u i izvan hotelskog apartmana kako bi vidio policiju dok mu se približava.

Istražitelji su na tri lokacije povezane s Paddockom otkrili ukupno 47 komada oružja - njegovom hotelskom apartmanu u Mandalay Bayu, domu u Mesquiteu i još jednoj nekretnini koja je povezana s njim u gradu Reno u Nevadi. Dvanaest komada oružja pronađenog u hotelskoj sobi bilo je opremljeno napravama koje ih pretvaraju u  automatsko oružje i koje su legalne. Oružje - puške, pištolje i  sačmarice kupio je u četiri države - Nevadi, Utahu, Kaliforniji i Teksasu.

Paddock nije ostavio naznaka razloga zbog kojih se odlučio na pokolj. Istražna tijela nadaju se da će dobiti neke odgovore od žene koja je živjela s Paddockom - Marilou Danley. Ona je doputovala iz rodnih Filipina u Los Angeles u srijedu. Američki izvori priopćili su da nije uhićena već se FBI nada da će dobrovoljno pristati na razgovor. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk