Obavijesti

News

Komentari 101

"Mi nismo blokirali Hrvatsku zbog dobrosusjedskih odnosa"

Mi smo imali puno razloga i mogli smo spriječiti ulazak Hrvatske u EU, ali to nismo učini u želji da ostvarimo dobrosusjedske odnose i pokažemo dobru volju, rekao je Nikolić.

VIDEO

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je u utorak da je Srbija mogla blokirati Hrvatsku na putu u EU, ali to nije učinila zbog dobrosusjednskih odnosa, te je poručio da prepreke Srbiji na europskom putu neće promijeniti pravac zemlje kojoj su potrebni oslonci na Kinu i Rusiju.

U priopćenju iz Nikolićeva ureda navodi se da srbijanski šef države "nije iznenađen odlukom Hrvatske da blokira otvaranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije i EU" i dodaje da je i Srbija mogla blokirati ulazak Hrvatske u EU, ali to nije učinila.

"Mi smo imali puno razloga i mogli smo spriječiti ulazak te zemlje u EU, ali to nismo učini u želji da ostvarimo dobrosusjedske odnose i pokažemo dobru volju", rekao je Nikolić.

"Međutim, svi naši pokušaji da izgladimo odnose stvaraju sve veći otpor s njihove strane", dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nikolić je poručio da Srbija cijeni europske vrijednosti, ali da joj je potreban i oslonac na Rusiju te je istaknuo "izvanrednu suradnju s Kinom, azijskim, afričkim zemljama i čitavom Južnom Amerikom".

Srbija je u utorak na međuvladinoj konferenciji o pristupanju u Bruxellesu otvorila pregovore u još dva poglavlja - 5 Javne nabave i 25 Znanost i istraživanje, čime se ukupi broj otvorenih poglavlja popeo na šest.

Srbija je očekivala da će otvoriti pregovore još u jednom poglavlju - 26 Obrazovanje i kultura, ali zemlje članice o tome još nisu postigle suglasnost.

Među onima koje su imale rezerve u vezi s tim poglavljem bila je i Hrvatska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda