Obavijesti

News

Komentari 220

Mikulićevu ženu bez natječaja zaposlili u državnom gubitašu

Mikulićevu ženu bez natječaja zaposlili u državnom gubitašu
1

Supruga Andrije Mikulića, glavnog državnog inspektora i šefa zagrebačkog HDZ-a, već godinama radi u tvrtki kćeri HŽ Infrastrukture. Plaća joj je 17.000 kuna. Uredno je zaposlena bez natječaja

VIDEO

Renata Mikulić, supruga glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića, već godinama je zaposlena u državnoj tvrtki, i to bez ikakvog natječaja. 24sata su još prije tri godine problematizirala ovo zapošljavanje žene moćnog HDZ-ovca. 

Naime, u ožujku 2017. godine Mikulića se prozivalo da je pogurao zapošljavanje supruge na direktorskoj poziciji u firmi Pružne građevine, tvrtki kćeri gubitaške HŽ Infrastrukture. On je tvrdio da nema veze s tim. 

Ruka ruku mije: Ministrov brat uzeo otpremninu i dobio posao
Ruka ruku mije: Ministrov brat uzeo otpremninu i dobio posao

Postavili smo im novi upit i jučer, u kojem nas je zanimalo na koji je točno način došlo do zapošljavanja gospođe Mikulić u državnoj firmi kojoj je predsjednik uprave Pero Semren, također član HDZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Gospođa Renata Mikulić je temeljem Ugovora o radu na neodređeno vrijeme zaposlena u društvu Pružne građevine d.o.o. dana 21.studenog 2016.g. na radnom mjestu direktorice UP Zajedničke službe - kazali su nam iz firme.

A je li istina da su je zaposlili bez ikakvog natječaja, priupitali smo.

- Pravilnikom o radu i Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u društvu Pružne građevine d.o.o. nije propisana obveza provođenja javnog natječaja prilikom zapošljavanja. Obveza provođenja javnih natječaja prilikom zapošljavanja nije predviđena ni Kolektivnim ugovorom, a niti Zakonom - tvrde iz državne tvrtke.

Dobro, a zašto baš nju od svih ljudi?

- Društvo samostalno odlučuje o zapošljavanju radnika sukladno potrebama, a u konkretnom slučaju postojala je potreba za popunjavanjem radnog mjesta direktora obzirom na povećan opseg poslova - odgovaraju iz Pružnih građevina.

A kakve je uvjete morala ispuniti gospođa Mikulić da zasjedne u direktorsku fotelju?

- Uvjeti zapošljavanja na navedenom radom mjestu propisani su Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta i isti predviđaju Visoku stručnu spremu i 10 godina radnog iskustva. Gospođa Renata Mikulić je u potpunosti ispunjavala navedene uvjete te je osim stručne spreme VSS-stručni specijalist odnosa s javnošću-marketinga i komunikacija u trenutku zapošljavanja imala 18 godina radnog iskustva - odgovaraju nam na jučerašnji upit. 

'Mikula? Gadan je on igrač, čim je Vaso pao, otišao je Plenkiju'
'Mikula? Gadan je on igrač, čim je Vaso pao, otišao je Plenkiju'

Plaća od 17.000 kuna

Zanimljivo, kad smo im slali upite prije tri godine, iz Pružnih građevina su nam otkrili i na koji način je "proaktivna" gospođa Mikulić došla do posla. Tada su pozivali sve zainteresirane kandidate da se jave i šalju svoje životopise.

U današnjem odgovoru nema ni spomena takvom entuzijazmu.

- U Društvo redovito dolaze tzv. otvorene zamolbe zainteresiranih kandidata, a neovisno o trenutnim potrebama za zapošljavanjem. Iskustvo Društva je da su kandidati koji proaktivno traže posao slanjem otvorenih zamolbi u konačnici predaniji poslu i učinkovitiji. Na taj način zaposlili smo veći broj radnika koji se svakodnevno dokazuju dobrim poslovnim učinkom. Takvu otvorenu molbu poslala je i gđa Mikulić kojoj je priložila životopis i stručne reference - rekli su nam tada.

Dakle, bilo je potrebno samo se javiti s otvorenom molbom? Nema to veze s mužem HDZ-ovcem?

- Na zapošljavanje gđe Mikulić na naprijed navedeno radno mjesto isključivo je utjecalo njezino dosadašnje radno iskustvo i kvalifikacije koje posjeduje a kako je i navela u otvorenoj molbi. Društvo i ovim putem poziva zainteresirane kandidate da pošalju svoje otvorene molbe i životopise kako bismo i ubuduće mogli brzo reagirati na potrebe za radnicima i odabirati najbolje kandidate za nova radna mjesta u društvu - velikodušno su tada pozivali na posao. 

Nemamo informaciju koliko ih se od tada javilo ni koliko su ih zaposlili.

Inače, gospođa Mikulić, kako je vidljivo prema imovinskoj kartici glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića u rubrici (plaća bračnog druga), radi na plaći od 17 tisuća kuna...
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 220
VIDEO

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista
MIRIS SKANDALA

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista

Ljubiteljica aristokracije, milijunaša i nacista - genijalna modna ikona Coco Chanel cijelo vrijeme okupacije Francuske provela je u hotelu Ritz gdje je bila smještena nacistička vrhuška

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...
GRENFELL TORANJ

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...

Poznati londonski neboder Grenfell na današnji dan prije dvije godine planuo je kao šibica. U požaru je život izgubile 72 ljudi, dvoje ih je podleglo ozljedama u bolnici dok je 70 ljudi bilo ozlijeđeno
Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'
20 GODINA OD PREKRETNICE

Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'

NATO-ova tromjesečna intervencija zaustavila je nasilje između albanskih separatista i srpskih snaga kojima je upravljao Slobodan Milošević. Iako je nasilje zaustavljeno, dvije se strane nikada nisu pomirile u cijelosti