News

Komentari 14

Milan Bandić: 'Popit ću vodu iz svih bunara!'

Milan Bandić: 'Popit ću vodu iz svih bunara!'

Gradonačelnik Bandić zabranio je pročelniku za zdravstvo govoriti o vodi. Bandićevo ispijanje vode u Vrbanima nije stanovnicima ulilo nadu

U melodramatičnom nastupu pred stanovnicima zagrebačkog naselja Vrbani, gradonačelnik Milan Bandić popio je u četvrtak čašu vode s hidranta u Palinovečkoj ulici. Zaključio je kako nikad nije pio bolju vodu.
- Lako je glumiti i popiti čašu vode, ali treba ovdje živjeti - vikali su stanari. Do riječi je tad došao i pročelnik za zdravstvo Zvonimir Šostar, kojeg je Bandić nekoliko sati ranije u poglavarstvu ušutkao pred novinarima.
- Za problem s vodom saznao sam u srpnju ove godine - rekao je Šostar iz čijeg je ureda “procurio” dokument koji pokazuje da su gradski čelnici za problem otrovne vode znali prije godinu dana. Šostar tvrdi da su lani samo četiri uzorka pokazivala zagađenje uljima, pa on za to nije trebao znati. Osim busanja u prsa, stanovnici Vrbana u četvrtak nisu saznali ništa novo. No zato je Odjel za ispitivanje vode u Zavodu za zdravstveno osiguranje zatrpan uzorcima vode uplašenih Zagrepčana. Radno vrijeme je produljeno čak do ponoći.

Najčitaniji članci