Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Milan Štifanić, koji je prijetio policiji, objesio se u zatvoru

Milan Štifanić u ponedjeljak je u Puli izazvao opsadno stanje nakon što je prijetio policiji. Priveden je uz primjenu sile. Štifanić je bio povezan s dilerskim klanom

Foto: Goran Kovacic/Dusko Marusic/PIXSELL
136 komentara

Milan Štifanić (47), pulski 'narko boss', skončao je život u srijedu navečer u ćeliji pulskog zatvora. Kako neslužbeno doznajemo, objesio se plahtom.

Dana 22. kolovoza 2018. godine oko 22,50 sati u Zatvoru u Puli - Pola samoubojstvo vješanjem počinio je istražni zatvorenik M. Š. rođen 1971. godine, a  kojem je određen istražni zatvor temeljem rješenja Županijskog suda u Puli -Pola. Odmah nakon pronalaska istražnog zatvorenika pozvana je hitna pomoć koja je došla u zatvor i započela s reanimacijom, ali je konstatirana smrt. O smrti istražnog zatvorenika izviješten je sudac istrage Županijskog suda u Puli - Pola i Županijsko državno odvjetništvo u Puli - Pola. Središnji ured Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa, slijedom svoje nadležnosti prikupio je podatke iz kojih proizlazi da nije bilo propusta u postupanju, te se i dalje prikupljaju svi relevantni podaci i očekuju rezultati obdukcije - priopćilo je Ministarstvo pravosuđa. 

Štifanić je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima uhićen u svojem domu u pulskom naselju Šijana. Razlog uhićenja bio je taj što ga je nevjenčana 36-godišnja supruga Rozana F.  prijavila za obiteljsko nasilje, premlaćivanje, te ozbiljne prijetnje ubojstvom njoj i njenim roditeljima.

TUKAO CURU I PRIJETIO JOJ Policajci su mu upali u kuću, dočekao ih sa satarom i nožem

Štifanić je prije uhićenja pulske policajce dočekao ispred kuće dočekao vidno rastrojen i obliven krvlju. U jednoj ruci držao je mesarsku 'sataru', a u drugoj mesarski nož dužine gotovo 30-k centimetara. Prijetio je da će se ubiti pokušaju li mu prići i uhititi ga govoreći da je popio veliku količinu tableta Normabela.

Goran Kovačić/PIXSELL | Autor: Goran Kovačić/PIXSELL Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Kako doznajemo u pulskom zatvoru se utvrđuju sve okolnosti slučaja.
PRIJETIO PIŠTOLJEM Opsadno stanje u Puli: Obitelji je prijetio 'Escobarov' prijatelj

Pulski zatvor, za kojeg se iz Uprave za zatvorski sustav uvjeravalo i nerijetko govorilo da je jedan od sigurnijih zatvora u Hrvatskoj, je i prije nekoliko godina bio česta tema crne kronike zbog smrti 25-godišnjeg Bojana Bešića iz Pule koji je doslovce izgorio u zatvorskoj ćeliji. Požar je, kako je istraga utvrdila, podmetnuo sam s upaljačem kojeg je prošvercao u ćeliju.

Možda vas zanima i ovo:
Message