Obavijesti

News

Komentari 50

Milanović: Datum izbora? To je vojna tajna. Plenković: Nama je stvarno svejedno kad će biti...

Milanović: Datum izbora? To je vojna tajna. Plenković: Nama je stvarno svejedno kad će biti...

S takva dva mandata kakva smo mi imali, nama je stvarno svejedno. Pet je datuma, nama je svejedno koji bude, kazao je Plenković...

VIDEO

Nakon što je hrvatski predsjednik Zoran Milanović najavio kako će datum parlamentarnih izbora javnosti otkriti sutra, sve je komentirao hrvatski premijer Andrej Plenković. Njemu je, kako kaže, svejedno kad će biti izbori. "S takva dva mandata kakva smo mi imali, nama je stvarno svejedno. Pet je datuma, nama je svejedno koji bude", poručio je Plenković, javlja Dnevnik.hr.

Za izjave predsjednika Milanovića rekao je da su one projekcije njega samoga na druge.

"Kao i uvijek, sve te njegove izjave su projekcija njega samoga na druge, to smo već naučili u protekle četiri godine o kakvoj se osobi radi, i to nije vrijedno komentara", rekao je Plenković na današnje izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da je on "protektor lopova i korupcije".

Što je obilježilo zadnje četiri godine u Saboru? Pandemija, potresi, lupanje po klupama...
Što je obilježilo zadnje četiri godine u Saboru? Pandemija, potresi, lupanje po klupama...

Plenković je rekao da nisu vrijedni komentara ni osvrti na današnje izglasavanje Kaznenog zakona rekavši da su oni lažno uzbunjivanje javnosti.

- Nije vrijedno komentara ni to lažno uzbunjivanje javnosti jer ovaj zakon usklađuje hrvatsko zakonodavstvo sa sličnom, istovjetnom ili negdje strožom zakonodavnom praksom, odnosno okvirom koji postoji u u 30-ak zemalja Europske unije, tako da te lažne teze nikoga-  osim možda uskog kuga ljudi koji misle da više neće moći mešetariti s informacijama s kojima mešetare, i to protuzakonito - više ni ne zanimaju, ustvrdio je.

Kad je riječ o datumu raspisivanja parlamentarnih izbora, kazao je da im je svejedno i da tu nema ništa novo.

Na pitanje novinara do kud su stigli sa slaganjem lista i kada će ih predstaviti, Plenković je odgovorio da će županijski čelnici i čelnici zajednica do sredine idućeg tjedna održati sastanke gradskih i županijskih organizacija i predstaviti širi popis kandidata na temelju kojeg će se, u okviru konzultacija, na stranačkim tijelima, odlučiti o listama.

Lex AP nije u skladu s krovnim europskim zakonom? 'Ako je tomu tako, to će se mijenjati'
Lex AP nije u skladu s krovnim europskim zakonom? 'Ako je tomu tako, to će se mijenjati'

Najavio je da se, nakon zadnje sjednice Vlade, koja je važna zbog paketa mjera, ali i Medilsa u Splitu i Uljanika u Puli, sprema veliki izvještajni sabor HDZ-a koji pada četiri godine nakon što je "nas šestoro u timu 'Odvažno' izabrano za čelništvo HDZ-a 2020. godine". "To je i naša dužnost i obveza za izvijestimo najmnogobrojnije i najvažnije tijelo stranke o svemu što smo ostvarili u proteklom mandatu", istaknuo je.

Plenković se još jednom osvrnuo na današnju sjednicu Vlade na kojoj je osiguran nastavak subvencioniranja energenata i struje i plina, kao i cijene naftnih derivata, te potpora građanima koji su ugroženi u kontekstu zaštite od inflatornih pritisaka.

"Vlada smo koja je omogućila ljudima da ono što im je najbitnije bude i priuštivo i sigurno, i da mogu ekonomski planirati svoje aktivnosti", rekao je Plenković u Biljanima Donjim, nakon potpisivanja sporazuma za sustav vodoopskrbe.

Jandroković komentirao Zorana Milanovića pa poručio: Oporba? Nisam čuo ništa osim vikanja...
Jandroković komentirao Zorana Milanovića pa poručio: Oporba? Nisam čuo ništa osim vikanja...

"Mislim da smo, što se tiče drugog mandata, uz jačanje sigurnosti i dolazak Rafalea za koji tjedan tjedan, učinili sve što je bilo strateški bitno - i međunarodno i ekonomski i socijalno. A kada je riječ o financijama i fiskalnom prostoru koji smo stvorili odgovornim upravljanjem javnim financijama, omogućili smo najbitnije, a to je povećanje plaća za 245.000 ljudi, što će se osjetiti za 15-ak dana. S takva dva mandata, i uz nošenje sa izazovima brojnih kriznih situacija, idemo u potpunosti pripremljeni na parlamentarne izbore, kad god oni bili. Datuma je pet, i kao što sam rekao, nama je to sasvim svejedno", naglasio je Plenković.

Milanović o datumu izbora: 'To je vojna tajna. Znat ćete sutra'
Milanović o datumu izbora: 'To je vojna tajna. Znat ćete sutra'

Kratko je rekao i da je pročitao vijest da je Uskok danas ušao u PPD. "Sve aktivnosti pravosudnih tijela su autonomne i neovisne, i zainteresirani smo za to da se istraže nezakonitosti i nepravilnosti", kazao je, a za pitanje o tome što PPD povezuju s Inom, Škogorom i što istraga traje godinu i pol rekao je da to nije pitanje za njih. "To nije pitanje za nas niti s time išta imamo niti znamo išta o tome", dodao je.

Milanović ranije nije štedio njegovu Vladu...

- Datum izbora? To je vojna tajna. Reći ću vam sutra, kad se vratim u Zagreb. Ovo je bilo četiri godine beščašća - poručio je Milanović pa dodao kako je zlo vrijeme završilo nasilničkim instaliranjem Turudića, piše N1.

HDZ: 'Most se nudi ljevici, a ona nema nikakve poruke. Njihov jedini zadatak je srušiti HDZ'
HDZ: 'Most se nudi ljevici, a ona nema nikakve poruke. Njihov jedini zadatak je srušiti HDZ'

- Izražavao sam se o Ustavnom sudu svakako, ne bez argumenata, a jučer su valjda i oni shvatili da tako dalje ne može - rekao je.

Zastupnici u Hrvatskom saboru u četvrtak su izglasali raspuštanje svog 10. saziva, a Predsjednik Republike, koji prema zakonu određuje datum parlamentarnih izbora, to može napraviti najmanje 30, a najviše 60 dana od raspuštanja parlamenta.

Osvrćući se na jučerašnju Turudićevu prisegu na kojoj nije sudjelovao ni jedan sudac Ustavnog suda, Milanović je ustvrdio da su "i oni shvatili da dalje ne može" i da je od njih proglašen osobom koja nije dostojna te dužnosti prema mišljenju velike većine sudaca.

- Radi se o čovjeku koji je debelo kontraindiciran. Kao alkohol za osobu bolesnu na jetru. Ne može to zajedno. I to konačno ide u svom kraju. To je sad dokinuto. Raspustili su se nakon mjeseci prtljanja, petljanja, laganja, manipuliranja - komentirao je Milanović, napominjući da se radilo o drpanju, laganju da se stekne vlastita bolja i jača početna pozicija za te izbore.

- To je AP radio cijelo vrijeme - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature