News

Komentari 59

Milanović: 'Izbori su 5. srpnja, što ste tražili to ste i dobili'

Milanović: 'Izbori su 5. srpnja, što ste tražili to ste i dobili'

Ukoliko netko smatra da postoje materijalni I zdravstveni razlozi da se oni primjene i da su oni toliko dominantni I toliko prisutni i ukoliko zna koji je pravni okvir takvog rješenja spreman sam ga saslušati

Predsjednik Zoran Milanović rekao je u ponedjeljak za posjeta Crnoj Gori da ne vidi razlog za odgodu izbora koje je raspisao za 5. srpnja i ne zna pravni mehanizam kako da se to promijeni u demokratskoj državi.

POGLEDAJTE VIDEO: Vladimir Šeks udario po predsjedniku zbog izjave 

Milanović je nakon sastanka s crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem na Cetinju odgovarao na pitanje novinara koje je zanimalo kakvi su izgledi za odgodu izbore zbog pojačanog broja zaraženih korona virusom u Hrvatskoj. 

- Izbori u Hrvatskoj su 5. srpnja. Ja sam ih raspisao za taj datum i ne znam kako se to mijenja u demokratskoj državi - rekao je hrvatski predsjednik.

Podsjetio je da je prije određivanja datuma sugerirao da ka etio.

- Iskreno govoreći, o tome nisam ni razmišljao i neću sada govoriti da sam sugerirao ili ukazivao na to da možda ovo nije bio najbolji termin raspuštanja Sabora, ali sad kada je raspušten moramo ići na izbore - rekao je Milanović.

U intervjuu za dnevnik jedne hrvatske televizije 21. svibnja Milanović je rekao da ne misli da je ovo najbolji trenutak za izbore, ali tako je odlučeno i on to poštuje. 

Na Cetinju je rekao da je spreman saslušati svakoga tko smatra da postoje materijalni i zdravstveni razlozi za odgodu izbora, ali to neće ništa promijeniti.

- Ukoliko netko smatra da postoje materijalni I zdravstveni razlozi da se oni primjene i da su oni toliko dominantni i toliko prisutni i ukoliko zna koji je pravni okvir takvog rješenja spreman sam ga saslušati, ali ne mislim da je to u ovom trenutku rješenje - rekao je hrvatski predsjednik.

- Izbori su 5 srpnja i nema tu cinizma, šta ste tražili to ste dobili. Ne vidim razloga da se ne nastavi da se izbori ne održe - rekao je Milanović.

Ranije u ponedjeljak voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je na izvanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj zbog pojave koronavirusa kod sudionika teniskog turnira Adria Tour u Zadru da ne postoje indikacije zbog kojih bi se razmatralo pitanje odgode održavanja parlamentarnih izbora 5. srpnja.

U posljednjih 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 19 novih slučajeva zaraze korona virusom, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.