Obavijesti

News

Komentari 5

Milina ponovno imenovan glavnim ravnateljem policije

Milina ponovno imenovan glavnim ravnateljem policije

Nikola Milina ponovno je imenovan glavnim ravnateljem policije na razdoblje od pet godina, hrvatska Vlada na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak donijela je i niz drugih kadrovskih odluka

Radi isteka mandata, s danom 24. kolovoza, razriješen je glavni ravnatelj policije Nikola Milina, te je ponovno imenovan na tu dužnost, s danom 25. kolovoza, na razdoblje od pet godina, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, priopćeno je iz Vlade.

Bujanović državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva

Hrvoje Bujanović imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, s 1. listopada 2022.

Linda Kasalo Malić imenovana je zamjenicom glavne ravnateljice Državnog zavoda za statistiku, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.

Plenković: 'Optužnica je politički montirana', Malenica: 'Naši piloti mogu biti mirni'
Plenković: 'Optužnica je politički montirana', Malenica: 'Naši piloti mogu biti mirni'

Vlada je zaključkom predložila Skupštini društva Zračna luka Pula d.o.o. imenovanje Nine Vojnić Žagar za članicu uprave – direktoricu toga društva temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Državnoj službenici Martini Kuman Kardum ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, s danom 7. rujna 2022., do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci, jer joj ovlaštenje ističe 6. rujna 2022.

Državnom službeniku Željku Motiku ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za pravne i stambene poslove u Ministarstvu hrvatskih branitelja, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, s danom 2. rujna 2022., a najduže do šest mjeseci jer mu ističe ovlaštenje 1. rujna 2022.

Državnom službeniku Luki Čirku dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za tržište rada i zapošljavanje u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

'Većina građana nije svjesna da mjesečno plaća struju 10 puta jeftinije negoli je tržišna cijena'
'Većina građana nije svjesna da mjesečno plaća struju 10 puta jeftinije negoli je tržišna cijena'

Na osobni zahtjev razriješena Jasna Špero

Na osobni zahtjev razriješena je ravnateljica Uprave za zatvorski sustav i probaciju u Ministarstvu pravosuđa i uprave Jasna Špero, s danom 30. kolovoza 2022. Istovremeno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja navedene Uprave državnom službeniku Zvonimiru Peniću, s danom 31. kolovoza 2022., do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Goran Doležal imenovan je Vladinim povjerenikom za obavljanje poslova iz nadležnosti općinskog načelnika Općine Suhopolje jer je prestao mandat izabranom načelniku podnošenjem ostavke, a nema imenovanih zamjenika.

Novi predsjednik UV KBC Rijeka Ratko Salomon

Vlada je razriješila dosadašnjeg predsjednika i člana Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Rijeka Željka Plazonića i Duška Brkića. Novim je predsjednikom imenovan Ratko Salamon, a članom Stjepan Kolačević.

Plazonić je razriješen i dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Klinike za ortopediju Lovran, a novim je predsjednikom imenovan Igor Medved.

Vlada je na zatvorenome dijelu današnje sjednice donijela Odluku o darovanju materijalnih sredstava. Točka je označena stupnjem tajnosti "tajno" te je Vlada nije u mogućnosti objaviti.

Članovi Vlade usmeno su izviješteni o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2022.