News

Komentari 138

Ministar Malenica: 'Jalova oporba na temelju nekakvih inicijala kreira lažnu temu'

Ministar Malenica: 'Jalova oporba na temelju nekakvih inicijala kreira lažnu temu'

Tvrdi kako se kod transkripata radi o jednoj vrsti neovlaštene informacije s obzirom da se radi o dokazu u kaznenom postupku koji još uvijek nije javan jer imamo optužnicu koja još nije potvrđena

- Nije uopće bitno tko je AP. Radi se o privatnoj prepisci i netko se može pozvati i na vas i na mene i na Andreja Plenkovića ili na bilo koju osobu... Predsjednik Vlade Plenković, kao sto imamo informacije iz medija nije obuhvaćen s ovom istragom i optužnicom i s toga proizlazi da nije ni sudjelovao u direktnoj komunikaciji s gospođom Žalac i gospođom Rimac o softveru - rekao je za HRT ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica.

Tvrdi kako se kod transkripata radi o jednoj vrsti neovlaštene informacije s obzirom da se radi o dokazu u kaznenom postupku koji još uvijek nije javan jer imamo optužnicu koja još nije potvrđena.

- Vidimo da jalova oporba na temelju nekakvih inicijala i informacija kreira lažnu temu i pokušava fokus prebaciti sa svoje proruske politike na nešto što je po meni lažno - dodao je.

Nije želio komentirati kazneni postupak. 

- Imamo situaciju da postupak sa suda seli u javnost. To je nešto što zasigurno utječe na prava okrivljenika, pravo na pravično suđenje, ali i pravo na privatnost a zapravo dovodi u pitanje smisao i svrhu kaznenog postupka. Mislim da na stručnoj razini treba raspraviti o tome, da li je potrebna izmjena zakonskih propisa a treba s druge strane omogućiti i prava medija da izvještavaju o kaznenom postupku, a isto tako i pravo građanima da znaju određene informacije iz sudskih postupaka - rekao je Malenica.

 

Najčitaniji članci