News

Komentari 0

Ministar obrane susreo se s hrvatskim vojnicima na Kosovu

Ministar obrane susreo se s hrvatskim vojnicima na Kosovu

Drugog dana službenog posjeta Republici Kosovu ministar obrane Mario Banožić u petak 17. prosinca 2021. susreo se u Campu Villagio s pripadnicima 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciji KFOR

Hrvatskim vojnicima Banožić je prenio pozdrave predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića. Čestitao im je nadolazeće blagdane i zahvalio na svemu što čine za međunarodni ugled Republike Hrvatske.

„Razgovarao sam sa zapovjednicima u operaciji KFOR, kao i s kosovskim dužnosnicima. Njihovo mišljenje o vašem radu i djelovanju na ovom osjetljivom području je jednoglasno – vi ste izvrsni profesionalci i još bolji ljudi“, rekao je Banožić i naglasio kako će im uvijek pružati podršku.

„Vaše djelovanje i osobni doprinos dio je mozaika regionalne stabilnosti. Siguran sam kako ćete i nadalje djelovanjem na ovom području nastaviti pridonositi izgradnji mira i stabilnosti, biti oni čija je zadaća izgrađivati sigurnost na Kosovu. To je i hrvatski interes, jer nemojte zaboraviti, sigurnost Hrvatske gradi se daleko od njezinih granica“, poruka je ministra obrane Marija Banožića hrvatskim vojnicima u NATO operaciji KFOR.

Banožić pohvalio hrvatske pripadnike KFOR-a

U sklopu službenog posjeta Kosovu ministar obrane Mario Banožić sastao se u petak sa zapovjednikom NATO operacije KFOR general-bojnikom Ferencem Kajarijem kojemu je zahvalio na svemu što čini da bi ta operacija bila uspješna te je ujedno pohvalio pripadnike Hrvatske vojske koji u njoj sudjeluju.

Ministar Banožić rekao je generalu Kajariju u sjedištu KFOR-a Film Cityju da je ponosan na činjenicu što pripadnici Hrvatske vojske već 12 godina brinu za očuvanje mira i sigurnosti na području Kosova, priopćio je MORH.

"Očuvanje mira i sigurnosti na Kosovu, ali i na području Jugoistoka Europe od velike je važnosti za Hrvatsku, ali i za NATO", kazao je on istaknuvši da bi destabilizacija sigurnosne situacije u regiji uvelike utjecala i na sigurnosnu situaciju cijele Europe.

"Upravo zato, Hrvatska je odlučila pojačati sudjelovanje u KFOR-u od proljeća 2021. godine", rekao je ministar obrane dodavši da da će Hrvatska vojska nastaviti sudjelovati u NATO-ovoj operaciji i u budućnosti.

Ministar je generalu Kajariju zahvalio na svemu što čini kako bi i ova NATO-va operacija imala uspješan završetak te naglasio da je siguran da će vojnikinje i vojnici dati sve od sebe kako bi svladali zadaće pod njegovim zapovjedništvom. S njim se složio i general Kajari koji je imao samo riječi hvale za hrvatske vojnike.

Banožić se u Zapovjedništvu KFOR-a sastao i sa zapovjednikom 36. hrvatskog kontingenta pukovnikom Krešom Tušekom te istaknuo kako će hrvatski vojnici uvijek imati podršku i potporu za obavljanje svih svojih zadaća i aktivnosti.

"Svi pripadnici kontingenta ocijenjeni su izvrsnim u obavljanju zadaća u području operacije. Ovdje smo jako dobro prihvaćeni, svi cijene naš rad i mogu reći da su nam dosadašnji kontingenti postavili visoke standarde. Vjerujem kako ćemo taj standard zadržati", rekao je pukovnik Tušek i obiteljima pripadnika 36. HRVCON-a poželio sve najbolje povodom nadolazećih božićnih blagdana.

Najčitaniji članci