Obavijesti

News

Komentari 25

Ministarstvo socijalne politike: 'Odluka je na Županijskom državnom odvjetništvu'

Ministarstvo socijalne politike: 'Odluka je  na Županijskom državnom odvjetništvu'

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, proučit će nalaz Hrvatske komore socijalnih radnika u slučaju smrti djevojčice Nikoll te će ga proslijediti na odluku Županijskom državnom odvjetništvu u S. Brodu

VIDEO

Državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marija Pletikosa potvrdila je u petak primitak stručnog nalaza Hrvatske komore socijalnih radnika u slučaju Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška.

"Radi se o stručnom nalazu koji je predočen na 30 stranica. Nalaz moramo proučiti, nakon čega ćemo ga zajedno sa stručnim nalazom Hrvatske psihološke komore i već ranije dostavljenim Upravnim nadzorom našeg ministarstva dostaviti Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, koje će procijeniti da li ima elemenata kaznenog djela", rekla je Pletikosa u kratkom obraćanju novinarima.

Zagreb: Konferencija za medije o nalazu Komore socijalnih radnika

Ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku Marija Barilić odbila je komentirati zbog čega se taj nalaz razlikuje od onoga već ranije dostavljenoga Hrvatske psihološke komore, naglasivši kako je to Ministarstvo nadležno za upravni nadzor, dok su stručni nalazi u nadležnosti Komore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Sve po zakonu' je Nikoll (2) platila životom, tko će za taj 'zakon' onda odgovarati?
'Sve po zakonu' je Nikoll (2) platila životom, tko će za taj 'zakon' onda odgovarati?

Mi smo se vrlo jasno očitovali od samoga početka što se tiče nalaza upravnog nadzora, iza kojega i dalje apsolutno stojimo, i temeljem toga u konačnici su poduzimane određene mjere jer je bilo utvrđeno da  je bilo propusta", rekla je Barilić.

Nije mogla odgovoriti ni na novinarsko pitanje može li se već sada govoriti o sankcijama za pojedince, ponovivši kako se Upravni nadzor Ministarstva u vezi s tim pitanjem vrlo jasno odredio i izrekao je određene mjere.

"Jedna od mjera je bila preispitivanje odgovornosti ravnatelja a druga mjera je bila da ravnatelj preispita odgovornost radnika", pojasnila je.

Nalaz Komore o slučaju malene Nikoll: 'Socijalna radnica je postupala stručno i odgovorno'
Nalaz Komore o slučaju malene Nikoll: 'Socijalna radnica  je postupala stručno i odgovorno'

"Ja bih rekla da u tom smislu, kada se sve skupa prikupi, kada se utvrde određene stvari, da će se onda moći eventualno poduzimati određene radnje, ali to je na ravnatelju Centra za socijalnu skrb, koji je samostalna javna ustanova", zaključila je Barilić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina