Obavijesti

News

Komentari 197

Ivor Ivanišević silovao je psa, čini se da će se izvući! Malenica: 'Ministarstvo tu ne može ništa'

Ivor Ivanišević silovao je psa, čini se da će se izvući! Malenica: 'Ministarstvo tu ne može ništa'

Ivor Ivanišević (47) iz Zagreba silovao je svog psa. Našli su mu 111 CD-ova i DVD-ova sa snimkama i fotografijama seksualnog zlostavljanja. Hrvatska ga je osudila, ali čeka izručenje. Uskoro će zastara

VIDEO

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica kazao je da njegovo ministarstvo ne igra nikakvu ulogu u slučaju bivšeg zaposlenika Europskog parlamenta Ivora Ivaniševića koji izbjegava izručenje i kojem sredinom rujna nastupa zastara zbog silovanja pasa.

''Kada govorimo o Europskom uhidbenom nalogu govorimo o komunikaciji pravosudnih tijela. Mi kao ministarstvo nemamo nikakvu ulogu, već je isključivo riječ o komunikaciji sudova. U ovom trenutku nemam detaljnijih informacija, o tome bi trebao nešto reći sud koji je izdao Europski uhidbeni nalog temeljem kojeg trebaju postupati nadležna tijela druge države'', kazao je Malenica.

Napokon su uhitili silovatelja pasa iz Zagreba koji radi za EP: Trenutno je u zatvoru u Belgiji
Napokon su uhitili silovatelja pasa iz Zagreba koji  radi za EP: Trenutno je u zatvoru u Belgiji

Nakon što je bivši zaposlenik Europskog parlamenta i nekadašnji član Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije Ivor Ivanišević (47) za kojim je hrvatski sud izdao tjeralicu, uhićen u svibnju ove godine, belgijska vlast ga četiri mjeseca kasnije još uvijek nije izručila hrvatskom pravosuđu.

Apsolutna zastara u ovom slučaju nastupa sredinom rujna ove godine i ako do tada ne bude izručen Ivanišević će biti slobodan i više mu se neće moći suditi za isti zločin. Prema navodima medija, bjegunac s tjeralice, u vrijeme zločina zaposlen u Europskom parlamentu, uhićen je u svibnju ove godine u Njemačkoj.

Ivanišević je u rujnu 2021. na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu u odsutnosti nepravomoćno osuđen na maksimalnu kaznu od godinu dana zatvora zbog višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja pasa, ali i načina počinjena nedjela koje je detaljno opisivao u e-pošti.

 

Sutkinja Jasna Zoretić Rendulić osudila ga je na kaznu zatvora propisanu za ubijanje ili mučenje životinja zbog dugog perioda u kojem su se zlostavljanja događala od 2009. do 2015. ali i načina počinjenja nedjela, dok je kao olakotnu okolnost našla samo dosadašnju neosuđivanost.

Nisu razmatrana povišenja kazni za zoofiliju

Ivanišević je u ponovljenom suđenju ove godine ponovno osuđen na maksimalnu kaznu od godine dana zatvora.

Upitan za ocjenu radi li se o preblagoj kazni za zoofiliju i radi li ministarstvo u smjeru povisivanja kazne za to kazneno djelo, Malenica je odgovorio kako u tom dijelu nisu razmatrali nikakve promjene.

 

''Uvijek kada se otvori Kazneni zakon, postoji mogućnost da se revidiraju neke druge kazne. Mi trenutno imamo otvoren Kazneni zakon u dijelu paketa izmjena koja se odnose na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji. Tu smo u završnoj fazi razgovora s predstavnicima civilnog društva i akademskom zajednicom, ali isto tako i predstavnicima pravosudnih tijela'', rekao je.

Ministar je dodao da će Radna skupina nastaviti ovaj tjedan razgovarati u cilju poboljšavanja zakonodavnog okvira.

Obilazeći u utorak gradilište na kompleksu budućeg Trga pravde u Zagrebu, Malenica se dotakao i hrvatskih navijača uhićenih u Grčkoj.

Ministar je kazao da je konzularna služba Ministarstva vanjskih i europskih poslova u svakodnevnoj komunikaciji s uhićenim navijačima i članovima njihovih obitelji te da se čekaju rezultati istrage za koju ga je ministar vanjskih poslova izvijestio da je pri kraju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 197
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"