Obavijesti

News

Komentari 18

Ministarstvo: Ugovor o najmu prostora je javan od sklapanja

Ministarstvo: Ugovor o najmu prostora je javan od sklapanja
2

Iz Ministarstva zaštite okoliša priopćili su da je Ugovor o najmu prostorija u Zagrebtoweru javan te da se uvid u njega može ostvariti od sklapanja ugovora

VIDEO

Iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode priopćenjem su se oglasili zbog navoda da je ugovor o najmu njihovih prostorija u Zagrebtoweru tajan.

Podsjetimo, preseljenje u nove prostore izazvalo je reakcije zbog navodno nepovoljnog ugovora koji bi povećao trošak najma. Zbog preseljenja u skuplje prostore ostavku je u ponedjeljak dao ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša Neven Voća.

Istovremeno, iz ORaH-a Mirele Holy najavili su kaznenu prijavu protiv odgovornih koji su sklapali, kako tvrde, nepovoljan ugovor o najmu ureda u Zagrebtoweru. 

Iz Ministarstva zaštite okoliša priopćili su kako je ugovor o najmu javan i dostupan svima.

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

''Zbog interesa javnosti za sadržaj Ugovora o najmu Ministarstva zaštite okoliša i prirode i najmodavca Europolis d.o.o. i tvrdnji da se radi o 'tajnom ugovoru' ističem da je uvid u kompletan ugovor moguć od sklapanja ugovora u srpnju 2014. u svakom trenutku, po zahtjevu za pristup i u skladu s pravilima za pristup informacijama.

Zahtjev se dostavlja Službeniku za informiranje, a uvid u ugovor može se dobiti  u Ministarstvu svaki dan od 8:30-16:30. 

Pored toga ističem da su sve ključne informacije iz ugovora koje se odnose na uvjete zakupa i sve ostale parametre koji utječu na proračun od prvog dana  komunicirani u javnosti a koji su kako slijedi:

- troška zakupa ureda i parkirnih mjesta iznose 8,33 €/m2 (58,31 kn) bez PDV

- odnosno 10,47€/m2 (79,57 kn) s PDV-om

Iz navedenog proizlazi da je ukupni godišnji trošak zakupa s uključenim PDV-om za proračunska tijela Ministarstvo, Agenciju i Zavod 3,8 milijuna kuna.

Za dodatne informacije stojim Vam na raspolaganju.

S poštovanjem, Dijana Sušac''


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke