Ministrica Tramišak uručila je četiri ugovora vrijedna 3,2 milijuna eura u Svetvinčenatu | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 0

Ministrica Tramišak uručila je četiri ugovora vrijedna 3,2 milijuna eura u Svetvinčenatu

Ministrica Tramišak uručila je četiri ugovora vrijedna 3,2 milijuna eura u Svetvinčenatu

Hrvatska želi biti među europskim predvodnicima u pretvaranju klimatskih, energetskih i ekoloških izazova u prilike, osiguravanjem pravedne i uključive tranzicije prema klimatskoj i energetskoj neutralnosti", rekla je ministrica

VIDEO

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak uručila je u petak u Svetvinčenatu četiri ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte iz programa "Energija i klimatske promjene" u vrijednosti od 3,2 milijuna eura, odnosno 24 milijuna kuna.

Hrvatska želi biti među europskim predvodnicima u pretvaranju klimatskih, energetskih i ekoloških izazova u prilike, osiguravanjem pravedne i uključive tranzicije prema klimatskoj i energetskoj neutralnosti", rekla je ministrica Nataša Tramišak koja je prvi ugovor uručila Istarskoj županiji za projekt "Dobra energija - solarna energija za energetsku tranziciju". Vrijednost tog projekta je 1,4 milijuna eura od čega je 84,87 posto ili 1,16 milijun eura donatorskih sredstava, a 15,13 posto ili 207.688 eura je nacionalno sufinanciranje.

Tramišak: Radim svoj posao odgovorno, nisu me opteretili razgovori o rekonstrukciji Vlade
Tramišak: Radim svoj posao odgovorno, nisu me opteretili razgovori o rekonstrukciji Vlade

Ugovor je uručen i općini Medulin za projekt povećanja kapaciteta za proizvodnju solarne energije na javnim objektima, u vrijednosti od 408.109 eura. Od toga je 85 posto iznosa, odnosno 346.893 eura donatorskih sredstava, a 15 posto iznosa odnosno 61.216 eura nacionalno sufinanciranje.

Treći ugovor uručen je rovinjskoj Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju "Dr. Martin Horvat" za projekt "Sea for Heritage Energy Transition“. Ukupna vrijednost projekta je 955.208. eura od čega je 85 posto iznosa, odnosno 811,927 eura iz donatorskih sredstava, a 15 posto iznosa, odnosno 143.281 euro je nacionalno sufinancirano.

Ugovor je također dobio "Viktor Lenac d.d." za projekt "Sustav dizalice topline s morskom vodom". Ukupna vrijednost projekta je 480.312 eura od čega je 48,42 posto ili 232. 583 eura donatorskih sredstava, a 51,58 posto iznosa, odnosno 247,729.02 eura sufinanciranje nositelja projekta.

Hrvatskoj još 506 milijuna eura za digitalnu tranziciju. Tramišak kaže da je proces pri kraju
Hrvatskoj još 506 milijuna eura za digitalnu tranziciju. Tramišak kaže da je proces pri kraju

Ministrica Tramišak je podsjetila kako u okviru financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ima ulogu upravitelja dva programa ukupne vrijednosti 52,7 milijuna eura od čega se 20 milijuna eura odnosi na program “Energija i klimatske promjene”, a 32,7 milijuna eura na program "Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva".

Po njenim riječima, 20 milijuna eura za program "Energija i klimatske promjene" podijeljeno je u 38 projekta a rok njihove realizacije je do sredine 2024.

"Vjerujem da je to značajan signal i impuls svima koji planiraju u većoj mjeri postići energetsku učinkovitost i neovisnost korištenjem obnovljivih izvora energije", zaključila je ministrica Tramišak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Ovo je lice ubojice koji je ubio majku i još petero u Daruvaru: Primio je vojno odlikovanje
UMIROVLJENI VOJNI POLICAJAC

Ovo je lice ubojice koji je ubio majku i još petero u Daruvaru: Primio je vojno odlikovanje

Mogu vam potvrditi da je u našu bolnicu zaprimljeno sedam pacijenata, rekla nam je ravnateljica pakračke bolnice. Dodala je kako je pet osoba sa teškim tjelesnim ozljedama