News

Komentari 12

Miškići imaju pravo na odštetu iako je Bourbon Rhode propao

Miškići imaju pravo na odštetu iako je Bourbon Rhode propao

Bourbron Corporation preuzele su banke, ali to ne utječe na mogućnost i pravo obitelji kapetana Miškića da traži odštetu. Neven Melvan iz Sindikata pomoraca Hrvatske kaže da obitelj na to ima pravo

Prošlo je više od tri mjeseca od brodoloma Bourbon Rhodea kada je u uraganu Lorenzo na Atlanskom oceanu nestao hrvatski kapetan Dino Miškić s još nekoliko članova posade.

U međuvremenu je propala tvrtka u čijem je vlasništvu bio potonuli brod. Tvrtku Bourbon Corporation, koja je podnijela zaahtjev za bankrotom još u kolovozu, preuzele su banke.

U razgovoru s Nevenom Mevlanom iz Sindikata pomoraca Hrvatske doznali smo kako obitelj kapetana Miškića ima pravo na odštetu iako je tvrtka vlasnik Bourbon Rhodea formalno propala.

- Bez obzira što je tvrtka propala, to ne utječe na pravo i mogućnost obitelji da traži odštetu za kapetana Dina. Radi se o osiguranju koje se isplaćuje bez obzira na vlasništvo nad brodom i što se s njim događa, je li tvrtka prodana, bankrotirala ili nešto treće - rekao je Mevlan i dodao:

- Svi brodovi koji imaju papire i legalno plove imaju ovo osiguranje koje nije pitanje dobre volje i hoće li ga neki imati ili ne. Osiguranje je pitanje sustava i obitelj Miškić ima pravo na odštetu.

Prenio je i kako obitelj kapetana Dina nije izgubila nadu i još vjeruju u njega.

Najčitaniji članci