Obavijesti

News

Komentari 22

Misterij nasljednika trona: Kim navodno ima troje male djece...

Misterij nasljednika trona: Kim navodno ima troje male djece...
7

Misteriozna prva obitelj Sjeverne Koreje: Kako to da se o članovima obitelji Kima Jong-una ne zna apsolutno ništa? Zasad se samo nagađa da mu je supruga rodila troje djece...

VIDEO

Poput većine Sjeverne Koreje, privatni i obiteljski život njenog diktatora Kim Jong Un-a obavijen je tajnom.

Sjevernokorejski vođa ostaje predmet divljeg nagađanja i radoznalosti u većem dijelu zapadnog svijeta, poput ovotjedne vijesti na koje je ukazala američka obavještajna služba, a ta je da se Kim nedavno podvrgnuo operaciji srca i bi čak mogao biti mrtav. Južnokorejska vlada negirala je informacije, ali to nije obustavilo nagađanja, piše Business Insider.

Malo se zna o njegovoj supruzi Ri Sol Ju, a još manje se zna o troje male djece za koje se vjeruje par ima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Žena Kim Jong-Una 01:33

Većina trenutno dostupnih podataka o obitelji potječe iz Nacionalne obavještajne službe Južne Koreje. No, bivši američki košarkaš Dennis Rodman također je medijima govorio o tome da je vidio jedno od troje Kimove djece tijekom jednog od njegovih kontroverznih posjeta 'Kraljevstvu pustinjaka'.

Ne zna se stanje Velikog vođe, sve oči uprte u njegovu sestru
Ne zna se stanje Velikog vođe, sve oči uprte u njegovu sestru

Većina izvora slaže se da su Kim i njegova supruga imali troje djece, a da su se u tajnosti vjenčali 2009. godine.

DPRK-PYONGYANG-KIM JONG UN

Smatra se da je prvo Kimovo dijete bilo dječak, rođen 2010., a njegovo drugo dijete vjerojatno je kći rođena 2013. Činjenica da Kim ima barem jednog muškog nasljednika vjerojatno znači da bi mogao na kraju naslijediti sjevernokorejskog vođu kako bi se nastavila obiteljska dinastija i diktatura. 

Spol Kiminog trećeg djeteta ostaje nepoznat. Smatra se da je dijete rođeno u veljači 2017. godine.

Kim puši četiri kutije cigareta na dan, pije i prežderava se
Kim puši četiri kutije cigareta na dan, pije i prežderava se

Kim nikad nije javno raspravljao o svojoj djeci, ali navodno je američkom državnom tajniku Mikeu Pompeu 2018. dao rijetki, osobni komentar, izjavio je bivši službenik CIA-e koji je pomogao koordinaciju summita u Singapuru.

North Korean leader Kim Jong Un arrives in Vladivostok

- Ja sam otac i muž. I imam djecu - rekao je Kim za Pompeu. 

- I ne želim da moja djeca cijeli život nose nuklearno oružje - navodno je dodao.

Kim je navodno dao i komentar nakon što je Pompeo upitao želi li napustiti svoje nuklearne ambicije.

KCNA picture of North Korean leader Kim Jong Un visiting battle sites in areas of Mt Paektu

Kimina kći nosi ime Ju Ae, prema Dennisu Rodmanu, koji je rekao da je upoznao dijete 2013. 

- Ja sam držao njihovo dijete Ju Ae i razgovarao s gospođom Ri. Kim je dobar otac i ima prekrasnu obitelj - rekao je Rodman za Guardian.

Točnu dob i godine rođenja djece teško je odrediti, ali otprilike se može zaključiti iz dugih razdoblja u kojima je gospođa Ri, Kimova žena, misteriozno nestala iz javnog života.

Ne postoje javne fotografije djece Kim i Ri, ali par povremeno pozira za propagandne fotografije s djecom drugih ljudi.

Ne zna se stanje Velikog vođe, sve oči uprte u njegovu sestru

I dok se vjeruje da su njegova djeca trenutno premlada kako bi nastavila vladati državom, u slučaju da se vijest o Kimovoj smrti pokaže točnom, sve će oči biti uprte u njegovu sestru.

Mediji tvrde da je njegova najizglednija nasljednica trenutno njegova sestra, Kim Yo-Jong (31). Prema navodima japanskog lista, Centralni odbor Radničke partije Sjeverne Koreje je krajem prošle godine održao sastanak na kojem je odlučeno da će u slučaju da Kim Jong-Un umre ili bude onesposobljen za vođenje državom, njegova sestra Kim Yo-Jong preuzeti vlast. Ona trenutno obavlja funkciju prvog potpredsjednika Centralnog odbora Radničke partije, a posebno je postala poznata kada je na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine u Južnoj Koreji predstavljala svoju zemlju. 

North Korean leader Kim Jong Un watches a performance in Pyongyang

U svojoj je sestri Kim Jong-un već davno našao najbližu suradnicu

Prošlog je mjeseca ona dala vrlo drsku izjavu na račun Južne Koreje, nazvavši njihove prijetnje ‘lavežom uplašenog psa’, što potvrđuje njezino izvanredno visoko mjesto u politici. Yo-Jong ima diplomu sveučilišta u Bernu. Nedavno je javno hvalila Trumpa jer je Kimu poslao pismo u kojem je rekao da se nada održavanju dobrih bilateralnih odnosa i ponudio Koreji pomoć u rješavanju pandemije koronavirusa.

- Objavljivanje političkih izjava u ime Kim Jong-una naglašava njezinu središnju ulogu u režimu - izjavio je za Guardian Youngshik Bong, znanstvenik s Instituta za sjevernokorejske studije Sveučilišta Yonsei u Seulu.

North Korea sends nominal head of state to Olympics | Autor: Ryu Seung-il / Polaris / Profimedia

- Ona ima izravan pristup i snažan utjecaj na Kim Jong-una - rekao je ovih dana zapadnome tisku i Leonid Petrov, stručnjak za Sjevernu Koreju i viši predavač na Međunarodnom fakultetu za menadžment u Sydneyju.

- Ona nije povezana s njegovim čistkama ili vojnim pitanjima, ali zna sve o njima. Ona je pouzdana politička figura koja pomaže Kimu da zadrži pozitivan javni imidž kad ima posla sa strancima ili Južnokorejcima - dodao je Petrov.

Odbacili glasine da je bolestan: 'Kim Jong Un je živ i dobro'
Odbacili glasine da je bolestan: 'Kim Jong Un je živ i dobro'

Iako je njihov otac Kim Jong-il navodno imao barem sedmero djece s četiri žene, Kim Yo-jong i Kim Jong-un su djeca iste majke, Ko Jong-hui, koja ih je, u potpunoj izolaciji tijekom njihova odrastanja, i odgojila. Cijelo djetinjstvo proveli su u palači i viđali su samo obitelj i bliske prijatelje, a poslije su oboje poslani u Bern na studij, gdje su živjeli pod pseudonimima.

No, kad se Kim Yo-jong na očevu sprovodu pojavila odmah iza očitog nasljednika Kim Jong-una, bilo je jasno da će njezin utjecaj u klanu i u državi biti velik...

Stariji brat živi mirno i povučeno

Kim Jong-un ima starijeg brata, Kim Jong-chola, koji živi mirno i povučeno, a zadnji put je viđen 2011. godine na koncertu Erica Claptona u Londonu. I on je, kao i njegov brat i sestra, studirao u Švicarskoj, no čini se da nema političkih ambicija.

REUTERS/PIXSELL

Navodno, mladi lider Sjeverne Koreje ima i sina, kojemu je samo deset godina. Bude li on nasljednik ‘prijestolja’, morat će vladati barem osam godina, do punoljetnosti, preko regenta, a takva su se rješenja rijetko kada u povijesti pokazala sretnima.

Kada je riječ o Kim Jong-Unu, informacije o njegovom narušenom zdravstvenom stanju i dalje su samu špekulacije zasnovane na objavi jednog od južnokorejskih medija u kojoj je stajalo da je predsjednik Sjeverne Koreje imao kardiovaskularnu operaciju 12. travnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag