News

Komentari 3

Misterij se nastavlja: Novi monolit pronađen u Australiji

Misterij se nastavlja: Novi monolit pronađen u Australiji

Ovoga puta monolit je pronađen u Adelaideu u Australiji. Visok je tri metra, a na njemu su ispisane koordinate New Yorka, Caira i pacifičkih otoka.

Nova misteriozna građevina visoka tri metra pronađena je u Adelaideu u Australiji, prenosi Mail Online.

Prethodno su slične građevine pronađene diljem SAD-a i Europe, a ova se razlikuje po koordinatama koje su ispisane po cijelom monolitu. 

Koordinate upućuju na razne lokacije diljem svijeta, a neke od njih nalaze se u New Yorku, Cairu i na pacifičkim otocima.

Monolit je postavljen u Noarlungi, koja je dio grada Onkaparinga. Tamošnji gradonačelnik rekao je da je trenutno u tijeku istraga te da se pokušava otkriti tko je postavio monolit baš na to mjesto. 

Prvi monolit pojavio se u pustinji u Uti krajem studenog, a ubrzo su se drugi počeli pojavljivati u Kaliforniji, Rumunjskoj i na otoku Wight u Velikoj Britaniji.

Kasnije su monoliti pronađeni i diljem Nizozemske, Njemačke, Poljske i Španjolske.

Neki građevine koje su se pojavile u SAD-u, povezuju s radom avangardnog umjetnika Johna McCracken, koji je umro 2011. godine. 

Također, neki smatraju da iza monolita koji su se pojavili u SAD-u stoji umjetnik Matty Mo, poznat kao 'Najpoznatiji Umjetnik'. 

Dok se umjetnici odgovorni za postavljanje monolita polako otkrivaju, pravi cilj ovog fenomena još uvijek ostaje misterij. 

 

 

 

Najčitaniji članci