Obavijesti

News

Komentari 1

Mještani španjolskog grada u šoku: Internetom kružile lažne gole fotografije djevojčica

Mještani španjolskog grada u šoku: Internetom kružile lažne gole fotografije djevojčica

Policija trenutno provodi istragu i prema prvim izvještajima je najmanje 11 lokalnih dječaka osumnjičeno da su stvarali fotografije ili da su odgovorni za njihovo kruženje preko aplikacija WhatsApp i Telegrama

VIDEO

Mnogi mještani gradića Almendralejo, koji se nalazi u južnoj Španjolskoj, ostali su iznenađeni nakon što su se pojavile gole slike djevojčica iz tog grada koje su kružile društvenim mrežama bez njihovog znanja.

Slike su napravljene korištenjem fotografija potpuno odjevenih djevojaka koje su bile meta, a mnoge od fotografija su preuzete s društvenih mreža. Nakon toga su korištene u aplikaciji koja generira izmišljenu sliku osobe bez odjeće 

Više od 20 djevojčica, u dobi između 11 i 17 godina se javilo da su žrtve korištenja aplikacije. 

- Jednog dana moja kći je izašla iz škole i rekla: "Mama, kruže moje fotografije u toplesu". Pitala sam ju je li se fotografirala gola, a ona je rekla: "Ne, mama, ovo su lažne fotografije djevojaka koje se trenutno puno stvaraju i postoje druge djevojke u mom razredu kojima se to dogodilo također'"- rekla je María Blanco Rayo, majka  jedne 14-godišnjakinje. 

Ona kaže da su roditelji 28 djevojčica koje su se našle u istoj situaciji formirali grupu za podršku u gradu.

Policija trenutno provodi istragu i prema prvim izvješćima se najmanje 11 lokalnih dječaka tereti da su ili stvarali fotografije ili su odgovorni za njihovo kruženje preko WhatsAppa i Telegrama.

Istražitelji također istražuju tvrdnju da je pokušana iznuda jedne od djevojaka korištenjem njezine lažne slike, prenosi BBC.

Ginekologinja Mirjam Al Adib, majka jedne od djevojčica je iskoristila svoj profil na društvenim mrežama kako bi ovu temu postavila u središte javne rasprave.

Iako se vjeruje da su mnoge slike nastale tijekom ljeta, slučaj je izašao na vidjelo tek posljednjih dana nakon što je dr. Adib objavila video kako tješi pogođene djevojčice i njihove roditelje.

Osumnjičeni dječaci imaju između 12 i 14 godina, a slučaj je zabrinuo i lokalno stanovništvo koje nije uključeno. 

- Mi koji imamo djecu jako smo zabrinuti -  rekla je mještanka španjolskog gradića, Gema Lorenzo. 

Ovo nije prvi put da je takav slučaj iznenadio Španjolsku. Naime, ranije ove godine su fotografije pjevačice Rosalije u toplesu koje je generirala umjetna inteligencija objavljene na društvenim mrežama. 

Javier Izquierdo, voditelj zaštite djece u jedinici nacionalne policije za kibernetički kriminal, rekao je španjolskim medijima da ove vrste zločina više nisu ograničene "na tipa koji preuzima dječju pornografiju s Dark Weba ili s nekog skrivenog internetskog foruma".

- To očito još uvijek traje, ali sada su novi izazovi s kojima se suočavamo pristup koji maloljetnici imaju u tako ranoj dobi, kao u ovom slučaju - rekao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fic je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fic je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192