Obavijesti

News

Komentari 26

Mladića iz Pitomače na polju ubio stroj za bacanje vapna

Mladića iz Pitomače na polju ubio stroj za bacanje vapna
4

Jurica Botković (19) iz Pitomače nakon završenog posla čistio je stroj, koji mu je pritom povukao ruku. Kad su vatrogasci razrezali lim, već je bilo prekasno

VIDEO

Suprug me nazvao sav uplašen i rekao mi da zovem Juričina oca, da se dogodilo nešto strašno. Kad je došao kući, rekao je da mu je grozno jer se sve odigralo pred njegovim očima, a Jurici nije mogao pomoći ni spasiti mu život, govorila je još u šoku Blaženka Grlica, supruga Vlade Grlice, na čijem je polju radio nesretni mladić.

Jurica Botković (19) iz Pitomače u subotu je pomagao Grlici rasipati kalcij po polju u Vukosavljevici. Nakon što su završili posao, oko 13.30 sati, Jurica je krenuo čistiti stroj u kojem je ostalo kalcija.

Nažalost, ni on ni Grlica nisu provjerili je li stroj ugašen. Čim je mladić gurnuo ruku, stroj, koji je još bio u pogonu, povukao ga je. Grlica je odmah isključio stroj, no mladića nije uspio osloboditi. Juricu su izvukli vatrogasci nakon što su doslovno rasjekli stroj, ali tad se Jurici više nije moglo pomoći.

Preminuo je na mjestu nesreće.

U obitelji Botković tuga i nevjerica. Otac Žan, majka Branka te braća Marko i Maksimilijan ne vjeruju da njihova Jurice više nema.

Jurica, kojeg mještani opisuju kao dobra i radišna mladića, studirao je na Tehničkom fakultetu u Zagrebu, bio je član DVD-a Pitomača i igrao je nogomet za NK Pitomaču. Sa 16 godina postao je nogometni sudac. Prijatelji kažu da je bio omiljen u društvu.

- U petak je stigao kući iz Zagreba, a već sutradan rano ujutro krenuo je traktorom u polje. Rekao mi je: ‘Nema nikakvih suđenja, nađi mi posla da zaradim novac’. Poginuo je samo zato što je htio pošteno dovršiti posao. Bio je sin kakvog bi svatko poželio - kazao nam je njegov otac Žan.

Prije četiri mjeseca Jurica je čudom preživio automobilsku nesreću. Vraćajući se s četvero prijatelja s Jadrana, na autocesti je s automobila otpao prednji kotač. Jurica je dobro reagirao, tako da nitko nije ozlijeđen.

Počast stradalom suigraču odali su i prijatelji u Nogometnom klubu Dinjevac. Iako što su četiri utakmice zaredom izgubili, utakmicu koju su odigrali s crnom vrpcom oko ruke pobijedili su s dva gola razlike.

Sućut obitelji stradalog mladića izrazila je i obitelj Vlade Grlice. Teško ih je pogodila tragedija na koju nisu mogli utjecati.

'Ukleti' stroj su izrezali u staro željezo    

Da bi oslobodili mladića, vatrogasci su morali doslovno razrezati cijeli stroj. Nažalost, Juricu nisu uspjeli spasiti. Poljoprivredni stroj završio je u starom željezu. Blaženka Grlica (dolje), supruga Vlade Grlice, na čijem je polju mladić radio.

Prijatelju Jurici odali su počast pobjedom

Počast stradalome mladiću odali su i njegovi prijatelji iz Nogometnoga kluba Dinjevac. Iako su zadnja četiri susreta izgubili, utakmicu koju su odigrali za Juricu Botkovića s crnom vrpcom oko ruke pobijedili su s dva gola razlike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...