Obavijesti

News

Komentari 6

Mogla bih ovo raditi cijeli život, pomagati đacima je plemenito

Mogla bih ovo raditi cijeli život,  pomagati đacima je plemenito
1

TRUD SE ISPLATI Zahvaljujući gradskom projektu, Snježana Mudrinović postala je asistentica u nastavi. Svaki dan pomaže dječaku (9) i kaže da nikad nije radila bolji posao

VIDEO

Svakog dana u tiskanom izdanju 24sata stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji i djeca, obični ljudi i znanstvenici upozoravat će na probleme, otkrivati rješenja i objašnjavati slučajeve koji mogu pomoći da imamo bolje obrazovanje za bolju Hrvatsku.

Pronašla sam se u zvanju asistentice i mogla bih ovo raditi cijeli život. Volim pomagati djeci.

Ispričala nam je to Snježana Mudrinović (41), jedna od deset asistenata i asistentica u nastavi, koja radi u Osnovnoj školi Antuna Kanižlića u Požegi. Od svojih kolega Snježana je starija i po 15 godina, no to ju nije spriječilo da se prijavi na natječaj kojim se u svladavanju gradiva pomaže učenicima s poteškoćama u razvoju. Na natječaj se prijavila nakon što je dugi niz godina bezuspješno tražila posao. Kako kaže, nije očekivala da će proći i dobiti priliku za rad s djecom, no želja joj se ostvarila.

- Dugo sam bila prijavljena na Zavodu za zapošljavanje i dosad nisam imala iskustva u radu s djecom. No htjela sam im pomoći i smatram ovo plemenitim pozivom. Inače sam ekonomistica po struci - rekla nam je Slavonka.

Kaže kako ju nije bilo strah ovog izazova jer su je od ravnateljice Marije Samardžije do učitelja i učenika svi od reda dočekali raširenih ruku, a najviše su joj se razveselila djeca, s kojom provodi dane u školi. Snježana se brine o učeniku drugog razreda, dječaku M. V. (9) te sve školsko gradivo prolazi s njim. I vrijeme pod odmorom provode zajedno. Mihael se, kažu njeni kolege, rijetko odvaja od nje.

- On je prekrasan dječak koji sve oko sebe upija poput spužve. Sve sluša i prati. Surađuje sa mnom u svemu. Znatiželjan je i, čim mu nešto nije jasno, odmah me upita. Međusobno si pomažemo. Nigdje nisam bila tako toplo dočekana kao ovdje - opisuje nam iskustva asistentica u nastavi.

Otkrila nam je kako često i ostala djeca iz razreda s 18 učenika traže njezinu pomoć u rješavanju zadaće ili u nastavi, a ona im spremno uskoči. Od milja je, kaže, neki od njih zovu tetom. Snježani je ovo prva godina da radi kao asistentica, ali nada se kako će i u budućnosti imati priliku raditi ovaj posao.

- Mihael inače obožava tjelesni, a najteže mu padaju sati matematike. Naviknuli smo se jedno na drugo i nadam se da će mu školski dani uz mene biti bolji. Mislim da oboje učimo ovim projektom - zaključila je Snježana. 

Projektom “Petica za dvoje“ u Požegi je zaposleno 40 asistenata u nastavi, koji rade u tri osnovne škole s 43 učenika s poteškoćama u razvoju. Vrijednost projekta je 1,6 mil. kuna. U Požeško-slavonskoj županiji je još 65 učenika s poteškoćama u razvoju te s njima svakog školskog dana radi 43 asistenta. Vrijednost projekta “Obrazujmo se zajedno” na razini županije je 1,7 mil. kn.

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu