Obavijesti

News

Komentari 38

'Mogu mi sve uzeti. I imovinu i novac, zdravlje su mi već uzeli'

'Mogu mi sve uzeti. I imovinu i novac, zdravlje su mi već uzeli'
1

Zlatku Pevecu je odbijen zahtjev prema društvu Pevec d.d. da je autor djela “kupujte s osmijehom”, stiliziranog pijevca i vizualnog identiteta utemeljenog na osobnom imenu Pevec

Iznenađen sam i šokiran. Ovo nije kraj. Bio bi presedan da mi netko uzme prezime, rekao je Zdravko Pevec. Visoki trgovački sud potvrdio je presudu Trgovačkog suda u Zagrebu kojom je Pevecu odbijen zahtjev prema društvu Pevec d.d. da je autor djela “kupujte s osmijehom”, stiliziranog pijevca i vizualnog identiteta utemeljenog na osobnom imenu Pevec.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa ...

Sud je utvrdio da je slogan “kupujte s osmijehom” izradilo nekoliko ljudi, a ne Pevec. Isto tako, utvrđeno je da nije izradio crtež stiliziranog pijevca nego je naručio crteže i izabrao onaj koji mu se najviše svidio.

Gostujući u RTL-u Danas Pevec je rekao da ni jedan od njegovih odvjetnika nije dobio presudu. 

- Šokantno i nevjerojatno je da je tu presudu Pevec dobio prvi, ispod pulta, i objavio svim medijima da su dobili presudu - rekao je Zlatko Pevec. 

'Pomilovanje za Pevecove? To je zaštita bogatih, ne sirotinje'
'Pomilovanje za Pevecove? To je zaštita bogatih, ne sirotinje'

- Mogu mi sve uzeti. I život. Zdravlje su mi već uzeli jer kad sam ušao prvi put u zadarski Pevec prije tri godine, nakon toga sam išao na četiri operativna zahvata. I u rujnu sada sam završio u bolnici, deset dana na intenzivnoj njezi. To je teško podnijeti. Ne mogu shvatiti... Nešto što sam stvorio... Mogu mi uzeti sve, i novac, uzeli su mi imovinu, mogu mi uzeti i život, ali mislim da ime ne mogu uzeti - istaknuo je. 

Iz Peveca su ranije istaknuli da im je Zdravko Pevec dužan pet milijuna kuna. 

- Što da im dam? Odakle? Ostavio sam im 422 milijuna zadržane dobiti u tvrtki. Nisam uzeo kunu. Presudili su mi. Odakle da im dam? Dobivam mirovinu, samo zaštićeni dio. A firma koju sam stvorio veliku i moćnu danas je ponovno najmoćniji trgovački lanac u Hrvatskoj koji je već u ovih 10 godina ostvario čak još i veću dobit od mene - oko 500 milijuna kuna. Koje si oni dijele - rekao je. 

'Zdravko sad plače i moljaka, a nikad nije molio novac za nas'
'Zdravko sad plače i moljaka, a nikad nije molio novac za nas'

Na pitanje kada će na izdržavanje kazne od 11 mjeseci zatvora, Zlatko Pevec je istaknuo da mu se zdravstveno stanje "znatno pogoršalo". 

- Nekoliko puta sam bio u bolnici i čuvam zdravlje. Ali teško je čuvati zdravlje i boriti se s ovakvom nepravdom - rekao je i dodao da ova presuda nije kraj.