Obavijesti

News

Komentari 190

U ime obitelji: Odluka Suda je kontradiktorna i neprihvatljiva

U ime obitelji: Odluka Suda je kontradiktorna i neprihvatljiva
10

Molitelji iz inicijative 40 dana za život sastali su se ispred zagrebačke bolnice sestre milosrdnice, a odluku suda prokomentirao je nacionalni voditelj inicijative Ante Čaljkušić

VIDEO

Ustavni sud odbacio je u četvrtak prijedlog udruge koja je prije 26 godina tražila da se postojeći zakon što regulira pravo na pobačaj proglasi neustavnim.

Udruga "U ime obitelji" se na konferenciji očitovala o toj odluci.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Što se tiče donesene odluke, pozitivno jest da je činjenica da život počinje začećem iskazana, a i sam predsjednik Ustavnog suda kaže da nema ustavnog ni tzv. ljudskog prava na pobačaja. To ne postoji. Dolazimo do merituma same odluke i zaključujemo da je to nelogično i nepravedno od strane ustavnih sudaca - rekao je Krešimir Planinić iz udruge U ime obitelji.

- Oni kažu da je zakon ustavan, odbijen je prijedlog za ocjenu ustavnosti, a onda kažu da zakonodavac mora izgraditi novi zakonodavni okvir. To je neprihvatljivo - kaže Planinić.

- Dijelom sam zadovoljan odlukom, ali mogla je biti drugačija. Mogao se ukinuti zakon o pobačaj - dodao je Planinić.

- Ne mirujemo ni trenutka - zaključio je Planinić i dodao da će iz Udruge biti aktivni sljedećih dana.

Molitelji iz inicijative 40 dana za život sastali su se ispred zagrebačke bolnice sestre milosrdnice, a odluku suda prokomentirao je nacionalni voditelj inicijative Ante Čaljkušić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Molitelji iz inicijative 40 dana za život sastali su se ispred bolnice sestre milosrdnice. Odluku Ustavnog suda komentira nacionalni voditelj inicijative Ante Čaljkušić Reporteri: Matea Elena Jelušić, Ivana Kovačić

Posted by 24sata on Thursday, 2 March 2017

- Mi smo isključivo molitvena inicijativa i inicijativa svih kršćana, protestanata, katolika i pravoslavnih koji su se odlučili pobrinuti po pitanju da se svaki začeti život rodi. O ovome ustavnom pitanju najbolje bi bilo da se pitaju one udruge koje su to pitanje postavile, kao 'Hrvatski pokret za život i obitelj' i 'U ime obitelji' - kazao nam je. 

Inače, udruga 'U ime obitelji' najavila je konferenciju za novinare u 15 sati ispred Ustavnog suda.  

- Mi ćemo uvijek biti ovdje, bez obzira na odluku suda i na promjene zakona - kaže Čaljkušić koji dva puta godišnje po 40 dana moli ispred bolnica u kojima se izvodi pobačaj. 

- Mi ne idemo direktno. Ne bdijemo pred Saborom da bi dali svoje mišljenje o zakonu jer su pobačaji u bolnicama - kaže Čaljkušić i dodaje da su oni tu zbog majki i očeva.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 190
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca