News

Komentari 10

Monstrum Josef Fritzl mogao bi ranije na slobodu ako tako procijeni psihijatrijski vještak

Monstrum Josef Fritzl mogao bi ranije na slobodu ako tako procijeni psihijatrijski vještak

Fritzl je ranije ove godine prebačen iz posebnog zatvora za psihijatrijske slučajeve u običan zatvor, a to znači da bi stekao uvjete za ranije otpuštanje. Ured javnog tužitelja žestoko se protivi ovoj odluci

Psihijatrijski vještak trebao bi uskoro donijeti odluku o tome hoće li se Josefa Fritzla nakon 15 godina pustiti iz zatvora, prenosi Daily Mail.

Fritzl je 24 godine držao svoju kćer zarobljenu u podrumu, a tijekom tog vremena ju je silovao na tisuće puta i u zatočeništvu je rodila sedmero djece. Elisabeth je uspjela pobjeći na slobodu u travnju 2008. kada se najstarija kćer Kerstin razbolila i morali su je odvesti u bolnicu.

Josef Fritzl trenutno služi doživotnu kaznu, a postoji mogućnost da ga ranije otpuste i to 2024., ako psihijatrijski vještaj procijeni da više ne predstavlja opasnost za društvo. Ako dođe do odluke da ga se ranije pusti provest će manje vremena u zatočeništvu nego kćer koju je držao u podrumu.

Fritzl je ranije ove godine prebačen iz posebnog zatvora za psihijatrijske slučajeve u običan zatvor, a to znači da bi stekao uvjete za ranije otpuštanje. Ured javnog tužitelja žestoko se protivi ovoj odluci.

Fritzl navodno nije dobrog zdravstvenog stanja i pati od demencije, a u zatvoru nije pretjerano popularan među ostalim zatvorenicima.

U slučaju da vještak procijeni kako Fritzl više nije prijetnja, 2024. mogao bi na slobodu.

Najčitaniji članci