News

Komentari 1

'Most će imati gradonačelnika Splita i odlučivat će o koaliciji'

'Most će imati gradonačelnika Splita i odlučivat će o koaliciji'

Mostov koordinator za Split Ante Čikotić dodao je kako će Most u Splitu koalirati sa svima onima 'koji dosad nisu sudjelovali u vlasti uz uvjet da im je javni interes ispred privatnog'

Kandidat Mosta za splitskoga gradonačelnika Ivica Grković rekao je u utorak na predstavljanju da se u predizbornoj kampanji neće baviti drugim kandidatima te kako vjeruje da će biti gradonačelnik Splita, a Most u prilici odlučivati s kim će koalirati.

- Mi u Mostu vjerujemo kako ćemo biti u situaciji da imamo gradonačelnika, odnosno da ću ja biti gradonačelnik i onda pozvati ljude da nam dođu s prijedlozima pa ćemo na osnovi kvalitete njihovih prijedloga odlučiti s kim ćemo koalirati - rekao je Grković.

Mostov koordinator za Split Ante Čikotić dodao je kako će Most u Splitu koalirati sa svima onima 'koji dosad nisu sudjelovali u vlasti uz uvjet da im je javni interes ispred privatnog'.

- Problem ne može riješiti onaj tko ga je stvorio - ocijenio je Čikotić.

Grković je istaknuo kako je jedan od Mostovih ciljeva u Splitu 's pozicije vlasti' oživjeti projekte koje je ta stranka predlagala, a koji su bili ignorirani.

On je kao najveće nedovršene projekte u Splitu spomenuo odlagalište Karepovac i plažu Žnjan.

Istaknuo je da će kao gradonačelnik voditi politiku neposrednog kontakt s građanima.

- Obećavam da ćemo organizirati savjetodavni referendum za sva važnija pitanja i tako uključiti građane u odlučivanje - poručio je Grković.

Također je rekao da će kao gradonačelnik odlaziti na sastanke gradskih kotareva kako bi se upoznao s problemima koje treba rješavati.

- Kotarevi su naše oči i uši i razmotrit ćemo osnivanje splitskoga kotarskog sabora - rekao je Grković.

Čikotić je za Grkovića rekao da je "autentični kandidat" za splitskoga gradonačelnika te kako svi koji ga znaju imaju o njemu dobro mišljenje.

- Siguran sam da će Most sudjelovati u sljedećoj vlasti u Splitu i bit ćemo aktivni sudionik promjena na bolje - istaknuo je Čikotić.

Po njegovim riječima, izlišne su ideološke podjele koje se nameću Splitu.

- U sljedećem mandatu rješavat će se infrastrukturni projekti u Splitu, mijenjat će se Generalni urbanistički plan (GUP) i zato je važno da građani Splita imaju poštenog i moralnog gradonačelnika - poručio je Čikotić na predstavljanju Mostovog kandidata za splitskoga gradonačelnika Ivice Grkovića.

Najčitaniji članci