Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
17 komentara

Na forumu najavio da će ubiti sve koji su protiv dolaska Pape

José Pérez Bautista (24) na forumima je najavio kako će napraviti smrtonosni plin sarin koje odjednom može ubiti 200 do 400 ljudi. Policija ga je na vrijeme uhitila

PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
17 komentara

Španjolska policija uhitila je u utorak u Madridu meksičkog studenta kemije Joséa Péreza Bautistu (24) nakon što su otkrili da je planirao napasti ljude koje se protive dolasku Pape Benedikta XVI. Policijski izvor naglasio je kako su na vrijeme spriječili moguću paniku među okupljenima na Danu mladih, piše El Pais. Pérez je posljednjih dana na forumima branio konzervativne sljedbenike Katoličke crkve. Pisao je pogrdne stvari o svima koji se protive dolasku Pape. Napisao je i kako ih se mora riješiti što prije. Najavio je kako će napraviti sarin, smrtonosni plin koji je korišten u napadu u tokijskoj podzemnoj željeznici. Njime se može ubiti 200 do 400 ljudi odjednom. Objašnjavao je i kako se može napraviti eksploziv. 

Policija tvrdi kako je i preko foruma tražio sljedbenike. Nakon što je norveški monstrum Anders Breivik najavio ubojstva i nitko nije slušao, policija je  na većem oprezu. Policija je u Pérezovom stanu pronašla bilješke o kemijskim spojevima koji nemaju veze s fakultetom. Odredili su mu pritvor. 

Papa će boraviti u Madridu od 18. do 21. kolovoza. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message