Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

Na MH370 otkriven tajni teret od 89 kg: Radi se o otmičaru?

Otkrivanje tajanstvenog tereta od 89 kg na nestalom zrakoplovu Malaysia Airlinesa samo pogoduje teoriji da je u avionu postojao slijepi putnik koji je oteo zrakoplov. Zagonetka ostaje neotkrivena...

Foto: Reuters/Pixsell
15 komentara

Francuski detektivi koji su istraživali nestanak MH370 2014. godine otkrili su 'tajanstveni' teret od 89 kilograma koji je dodan na popis leta nakon polijetanja.

Francuz Ghyslain Wattrelos koji je na letu Malaysia Airlinesa izgubio ženu i dvoje tinejdžera, rekao je da je teret otkriven u novom izvješću o putnicima i prtljazi.

REUTERS | Autor: REUTERS/Davor Plukavec/Pixsell Foto: REUTERS/Davor Plukavec/Pixsell

Le Parisienu je rekao da je spremnik bio preopterećen teretom od 89 kg bez da itko zna zašto. Stručnjaci još nisu zaključili ništa, no postojanje tajanstvenog tereta mogao bi biti još jedan dokaz koji pogoduje teoriji da je slijepi putnik oteo nestali zrakoplov.

UBIO SEBE I PUTNIKE? Misterij leta MH370: 'Pilot ga je kontrolirao do samog pada'

Wattrelos je rekao kako mu nisu dali nikakvo objašnjenje o tome kako se tajni teret pojavio na popisu prtljage i tko ga je uključio u popis.

Inače, piloti su zaduženi za raspodjelu tereta i putnika kako bi se osiguralo da je težište na pravom mjestu. Zbog toga se od putnika može tražiti da se presele u različite dijelove zrakoplova ili mogu onemogućiti polijetanje ako je dosegnuta maksimalna težina u avionu.

STRUČNJAK ISTRAŽIO Nova teorija o MH370: Pilot je ubio kopilota i ugušio putnike

Teret kontroverznog zrakoplova dugo je bio u središtu rasprave, pogotovo nakon što je uočena razlika u prijašnjem popisu. Ranije u ovom mjesecu stručnjak za zrakoplovnu sigurnost Tim Termini izjavio je za Channel 5 da je slijepi putnik bio mogućnosti.

REUTERS/PIXSELL | Autor: Reuters/PIXSELL Foto: Reuters/PIXSELL

- Vrlo je vjerojatno da je došlo do otmice, a za nju postoje četiri scenarija. Jedan je otmica zrakoplova preko člana posade, druga dolazi od putnika, a treća bi bila slijepi putnik. Četvrta opcija je električno preuzimanje zrakoplova s tla - poručio je Termini.

YouTube OBIČAN LET PRETVORIO SE U MISTERIJ 'Laku noć...': Zadnje riječi kao ukleto pretkazanje leta MH370

Nestanak MH370 smatra se jednom od najvećih zagonetki zrakoplovstva i uspoređuje s neobjašnjivim nestankom Amelie Earhart tijekom leta preko Pacifika 1937.

Reuters/Pixsell | Autor: Reuters/Pixsell Foto: Reuters/Pixsell

Od tada se pojavio niz teorija zavjere, od samoubilačke misije kapetana do pokušaja terorističke otmice koja je pošla krivo. Francuska je jedina država koja još uvijek provodi pravnu istragu o nesreći i nestanku troje svojih državljana. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message