Obavijesti

News

Komentari 42

Šerić: Trenutno razmišljam da Filip da iskaz, ali samo do onog trena do kojeg zna što je radio

Šerić: Trenutno razmišljam da Filip da iskaz, ali samo do onog trena do kojeg zna što je radio
7

Odvjetnik Branko Šerić rekao je u četvrtak kako je mišljenje vještaka bitno za nastavak suđenja te da očekuje da će vještaci objasniti u kakvom je psihičkom stanju bio Filip tog dana

VIDEO

Sve ono o čemu oni pričaju je nagađanje, što se događalo u njegovom umu tijekom počinjenja kaznenog dijela, rekao je odvjetnik Branko Šerić nakon što je završilo ročište. 

- Oni nagađaju, oni ne znaju, zato sam planuo i rekao: Tko će nam odgovoriti što se događalo u njegovom umu? Želim taj odgovor, ali tog odgovora nema. Ja imam odgovor! Čovjek je puknuo. U kojoj mjeri - potpuna neubrojivost? Koliko sam s njime pričao, on je bio neubrojiv - rekao je Šerić. 

POGLEDAJTE VIDEO: Izjave odvjetnika nakon ročišta 

Šerić je na pitanje hoće li Filip na kraju dati svoj iskaz rekao da on trenutno razmišlja o tome da Filip da iskaz "do onog trenutka do kojeg zna što je radio". Na pitanje hoće li nakon toga tražiti dopunu vještačenja, rekao je da će to još vidjeti. 

Na današnjem ročištu bio je tim vještaka koji su dali procjenu da je Filip u trenutku počinjenja dijela bio smanjeno ubrojiv. Bila je to reakcija na akutni stres.

Suđenje će se nastaviti krajem studenog. 

Split: Nastavljeno suđenje Filipu Zavladavu za trostruko ubojstvo

Danas su se čitali iskazi četvero svjedoka. Jedan od njih je muškarac koji je vidio Filipa s puškom. Čitalo se i svjedočenje Jerka Malvasije. On je dobio taj dan više poziva, rekao je kako je spavao i išao se otuširati, a u to vrijeme mnogi su mu slali poruke misleći da je on poginuo, a neki da je on počinio zločin. Rekao je da nije čuo za Filipa, ali da je znao Stanislava kojemu je davao odjeću dok je odrastao. 

Pročitali su i iskaz svjedoka kojemu se jedan metak zabio u motor automobila. Kada je izašao vidio je muškarca, a kasnije shvatio da je imao pušku u ruci. Vidio je muškarca kako pada s motora. 

Pročitan je iskaz susjeda koji je svjedočio obiteljskoj situaciji. Filip je uvijek bio pristojan te da mu je pričao kako Stanislav ima dug, da su im dolazili ljudi kući i tražili da se taj dug plati. Filip je bio zadovoljan zato što je radio na brodu i položio za časnika, imao je i curu... No, vidio ga je dan prije ubojstva i objasnio da je Filip bio smršavio, bio je potišten. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ispred suda u Splitu 

U četvrtak su na sudu svjedočili socijalni radnik i Filipova stanodavka. 

Socijalni radnik je u obitelj Zavadlav došao zbog najmlađeg sina Antuna. Kasnije je uspio potaknuti Filipa da nađe posao i da se školuje za časnika. Tog 11. siječnja socijalni radnik je Filipa pokušao smiriti preko telefona i bio je uvjeren da je uspio sve dok nije vidio snimku mladića s puškom. Naposljetku se našao s Filipom u kafiću u kojem je ovaj i uhićen. 

Stanodavka: 'Filip mi je rekao: Oprosti, ali bilo je - ili ja, ili oni'
Stanodavka: 'Filip mi je rekao: Oprosti, ali bilo je - ili ja, ili oni'

Filipova stanodavka rekla je kako je Filip bio pristojan i uredan. Nije pio, nije pušio, a prema drogama je imao averziju i nije ih konzumirao. No, oko Božića je postao uznemiren. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca