Obavijesti

News

Komentari 11

Ljubičićev SMS direktoru plinare Anti Dodigu: Zovi Tihanu i zaposli je da me više ne zivkaju

Ljubičićev SMS direktoru plinare Anti Dodigu:  Zovi Tihanu i zaposli je da me više ne zivkaju
2

Bivši direktor zagrebačke plinare Ante Dodig prije dvije godine priznao je nedjela i nagodio se s Uskokom u aferi Agram na uvjetnu kaznu. Danas se mnogo toga ne sjeća i u bitnom je promijenio iskaz

VIDEO

Kad sam postao direktor Gradske plinare u jesen 2013. molio sam Slobodana Ljubičića da nam osigura zapošljavanje novih ljudi tehničke struke kako bi mogao realizirati plan poslovanja za 2014.- rekao je na suđenju zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, Slobodanu Ljubičiću, Petru Pripuzu i drugima u aferi Agram Ante Dodig. Ljubičić ga je nakon nekog vremena nazvao i rekao da ima rješenje za njegove probleme i upoznao ga s diplomiranom inženjerkom brodogradnje Tihanom Colić koja je imala iskustvo na tržištu i s marketingom.

- Nitko od mene nije tražio da je zaposlim. Ljubičić mi ju je samo preporučio. Stvar je dojma hoće li to čovjek shvatiti kao nalog ili kao preporuku. Ja sam to shvatio kao nalog predsjednika Skupštine društva - ustvrdio je Dodig. Ljubičić je, naime tada bio predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga i kao takav je činio Skupštinu Zagrebačkog holdinga koja je imenovala direktore trgovačkih društava. 

Stojić Deban: Ljubičić ili Tolić odlučili su da se Tihana Colić zaposli u plinari bez natječaja
Stojić Deban: Ljubičić ili Tolić odlučili su da se Tihana Colić zaposli u plinari bez natječaja

Dodig tvrdi kako se Ljubičić u razgovoru s njim u vezi zapošljavanja Tihane Colić nije pozivao na Petra Pripuza. Na pitanje zamjenika ravnateljice Uskoka Svena Miškovića je li imao informacije iz kontakta s Ljubičićem da njega netko zivka da se zaposli Tihana Colić odgovorio je "ne sjećam se". Nije se sjećao ni SMS poruke koju je na njegov mobitel 17. prosinca 2013. poslao Ljubičić: "Zovi Tihanu i zaposli je da me više ne zivkaju. Ako ti treba suglasnost šalji da se potpišem". On je istog dana Ivanu Toliću, drugom direktoru Gradske plinare, poslao SMS u kojem mu je napisao kako ima dopis za potpisivanje ugovora o radu za Tihanu Colić s naznakom da "gradonačelnik zna".

Patrik Macek/Pixsell

- Ma to sam ja blefirao. Poslao sam SMS Toliću jer je on bio u Vukovarskoj a ja u Radničkoj a znalo se dogoditi da se na toj relaciji određeni dokumenti zagube. To sam naveo jer sam smatrao da ću ubrzati cijelu proceduru ako se pozovem na autoritet gradonačelnika Bandića - tvrdi Dodig. On nije mogao sam potpisati s nekim ugovor o radnom odnosu jer ga je morao supotpisati drugi direktor Plinare Ivan Tolić. Dodig je ustvrdio kako ne zna jesu li sukladno uputama Ljubičića prvo unutar trgovačkog društva potražili osobu potrebnih kvalifikacija za to radno mjesto. 

Colić je 8. siječnja 2014. počela raditi kao pomoćnica direktora Gradske plinare. Već 14. veljače 2014. Ljubičić šalje novi SMS Dodigu "Za Colić mijenjaj papire da bude zamjenica ili može umjesto tebe. Biraj"

Dodig mu je odgovorio:"Ti si gazda". Potom mu stiže novi SMS "J.... gazdu, napravi što tražim" te još jedan sljedećeg sadržaja:

" Ajde ne zajebavaj me, napravi to da me ne maltretiraju pokrovitelji"

- Ne znam tko bi bili pokrovitelji, ako ih ima- rekao je Dodig koji je direktor Gradske plinare bio do 20. listopada 2014. Tada su ga, naime, uhitili a potom je dao ostavku. 

- Nakon mene direktor je postala Tihana Colić, koja je kasnije postala predsjednica uprave tvrtke- ustvrdio je Dodig.

Podsjećamo, na početku afere Agram Ante Dodig, koji je bio direktor u Gradskoj plinari, nagodio se s Uskokom. On je priznao da je s Ljubičićem, te poduzetnikom Petrom Pripuzom sudjelovao u problematičnom zapošljavanju Tihane Colić, na mjestu pomoćnice direktora u toj gradskoj tvrtki. Dodig je priznao da je Colić zaposlio preko veze, odnosno mimo natječaja, na poticaj Slobodana Ljubičića i Petra Pripuza. Osuđen je na šest mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine. Colić je, iako je formalna odluka o njezinu zapošljavanju donesena 8. siječnja 2014.godine , već 6. prosinca 2013. godine znala da će je zaposliti i rekla kako su joj savjetovali da novi ugovor o radu počne 8. siječnja 2014.godine.

Tihana Colić jučer je mailom ispričala nedolazak jer mora čuvati trudnoću. Stoga je sudsko vijeće odlučilo da je neće zvati da svjedoči već se pročitao njezin iskaz iz istrage. Suđenje se nastavlja u rujnu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca