Obavijesti

News

Komentari 406

Mišiću su odredili mjesec dana pritvora, on tvrdi: Nisam kriv!

Mišiću su odredili mjesec dana pritvora, on tvrdi: Nisam kriv!
5

Pritvor se produžuje svaki mjesec, a određen mu je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, i zbog posebno teških okolnosti

VIDEO

Uhićenom Edi Mišiću (28), kojeg se tereti za ubojstvo Selene Macedo na Marjanu,  na Županijskom sudu u Splitu istražni sudac Davor Svalina odredio je istražni zatvor u trajanju najmanje mjesec dana, koji se svaki mjesec može produžiti.

Istražni sudac je Mišiću odredio pritvor zbog utjecaja na svjedoke, mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, ali i zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela. 

Mišić se kod istražnog suca izjasnio da nije kriv za ubojstvo Selene Macedo. 

U sklopu istrage koja je otvorena biti će naloženo i psihijatrijsko vještačenje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inače, Mišića po službenoj dužnosti brani odvjetnik Frane Gorjanc. 

Iako su neki mediji pisali da je Mišić jučer policiji priznao ubojstvo, policija je to danas demantirala. Tvrde da Mišić cijelo vrijeme tvrdi kako mu je ruksak, koji je pronađen na Marjanu, ukraden, a da Meksikanku nikada nije vidio. Kasnije se, u Državnom odvjetništvu, branio šutnjom. 

>>> Sve o ubojstvu Selene Macedo pročitajte u našem specijalu

Ipak, doznajemo kako je Mišić navodno u srijedu pao na poligrafskom ispitivanju. 

Njegov odvjetnik je tek sinoć dobio spis, te ga tek treba proučiti kako bi odlučio kakvu obranu pripremiti. 

Navodno se tek treba utvrditi jesu li DNK tragovi i otisci prstiju pronađeni na Seleni njegovi, ali će se pokušati utvrditi i ima li njegovih tragova na tijelu Selene, iako je prošlo dosta vremena.

Novinari vidjeli Mišića na sudu: 'Nikad ne bi rekli da je ubojica'

Mišića je u četvrtak oko 11 sati na sudu srela sudska izvjestiteljica Slobodne Dalmacije. Mišić je, kaže novinarka, u tom trenutku čekao pred sobom istražnog suca.

- Sjedio je na stolici, s jedne i druge strane sjedili su policajci, dok je još jedan stajao ispred njega. Ruke su mu bile vezane lisicama iza leđa. Mišić je djelovao vrlo mirno i neagresivno. Odvjetnik mu je nešto govorio, on ga je najprije pažljivo saslušao, a onda i odgovorio. Prilično je blijed u licu, vidi se kako se nije brijao par dana. Da sam ga bilo gdje vidjela, nikada mi na pamet ne bi palo da je takvo što mogao učiniti - rekla je za novinarka Slobodne Dalmacije.

Brat ubijene Selene: U šoku sam, pa ubojica je moj vršnjak!

Brat ubijene Selene, Emmanuel Macedo, ostao je iznenađen kada je u srijedu saznao tko je ubojica njegove sestre. 

- Ostao sam šokiran. Pa, ubojica je moj vršnjak! Ipak, sretan sam što ga je policija pronašla. Ako treba doći ću u Split, spreman sam staviti se na raspolaganje istrazi. A sigurno ću doći na suđenje, jer se želim suočiti oči u oči s ubojicom i pitati ga zašto je ubio moju Selenu - rekao je Emmanuel za Slobodnu Dalmaciju.

Uhićeni Edi Mišić (28) ispitan je u srijedu poslijepodne Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu gdje se uglavnom branio šutnjom. Neslužbeno doznajemo da je negirao zločin te da je rekao kako su mu stvari ukradene. Nakon ispitivanja su ga vratili u pritvor. Prijedlog za određivanje istražnog zatvora tužiteljica Julijana Stipišić podnijet će tijekom četvrtka. Prijeti mu 40 godina zatvora. 

Zbog načina na koji je Selena ubijena sigurno će se napraviti i psihijatrijsko vještačenje.

Načelnik krim policije: Imamo čvrste dokaze da je on ubojica!

Načelnik uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić izjavio je za Dnevnik 3 HTV-a kako je na mjestu zločina pronađeno više dokaza koji upućuju da je ubojica planirao ubojstvo. 

Bijelić je dodao da se ne zna je li planirao ubiti baš Selene Macedo, ali da je svakako planirao zločin. 

Nije htio govoriti je li Edi Mišić (28), osumnjičenik za ubojstvo Meksikanke, priznao ubojstvo ili ne. No, dodao je kako policija ima čvrste dokaze da je upravo on ubojica.

U stanu je nedostajao jedan nož - upravo onaj kojim je ubijena Selena

Prilikom pretresa stana obitelji Mišić policija je našla set noževa u kojem je jedan nedostajao. Upravo taj bio je onaj kojim je ubijena Selena, a koji je pronađen na Marjanu. 

Kako prenosi Jutarnji.hr, Edi je navodno, pritisnut silnim dokazima protiv njega, policiji priznao ubojstvo, no to ipak nije ponovio pred Državnim odvjetništvom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 406
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag