Obavijesti

News

Komentari 12

Najezda komaraca u Slavoniji: U 15 minuta više od stotinu uboda

Najezda komaraca u Slavoniji: U 15 minuta više od stotinu uboda

Istok Hrvatske vodi bitku s najezdom komaraca. Diljem Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije komarci stvaraju velike probleme

Kiša koja je padala posljednjih tjedana podigla je vodostaje rijeka, zbog čega su se komarci još više razmnožili. Mještani kažu da im je život zbog njih gotovo nemoguć, iako su mjere suzbijanja počele još početkom travnja. 

- Grozno izgleda, ne možeš izaći van, grizu te, onda se češeš dva-tri sata - ispričala je Nada iz Vukovara. U tom je gradu predviđeno 18 tretmana zaprašivanja za suzbijanje komaraca, a do sada je odrađeno njih devet. 

VIDEO Kaotični prizori poplava u Vukovaru: 'Grad je pod vodom'
VIDEO Kaotični prizori poplava u Vukovaru: 'Grad je pod vodom'

- Ako vas u 15 minuta ubode 30 komaraca, situacija je alarmantna, no ovih dana u Vukovaru za 15 minuta ubode vas više od stotinu komaraca - navodi N1

Direktor društva veterinarske stanice Vukovar Tomislav Šota rekao je kako županija treba proglasiti elementarnu nepogodu jer se radi o javno-zdravstvenom problemu. 

- Mi ćemo u osmom mjesecu imati pojavu tigrastog komarca koji izaziva bolest zapadnog Nila. Ovo je i veliki gospodarski problem, vi ne možete raditi u ovakvim uvjetima - rekao je. 

Odali počast u Vukovaru: U ratu su bile liječnice, medicinske sestre, njegovateljice, majke...
Odali počast u Vukovaru: U ratu  su bile liječnice, medicinske sestre, njegovateljice, majke...

 

Josip Paloš, pročelnik Ureda za društvene djelatnosti Grada Vukovara poručio je kako su i prije dvije godine zamolili Vladu za financijsku pomoć, a morat će i ove iako su već za zaprašivanje izdvojili 177.000 eura. 

- Moram napomenuti da Grad Vukovar nije primio niti jednu lipu financijske pomoći s državne razine - rekao je.