News

Komentari 67

Ovo je najgori dan za Zagreb od početka epidemije koronavirusa

Ovo je najgori dan za Zagreb od početka epidemije koronavirusa

U Zagrebu je, prema podacima NZJZ-a Andrija Štampar, najviši broj zaraženih u danu bio 1040. Brojka u Zagrebu čini 30 posto zaraženih u Hrvatskoj, a udio pozitivnih u testiranima je skoro 45 posto

U Zagrebu su, prema podacima HZJZ-a, u posljednja 24 sata od koronavirusa oboljele 1.373 osobe pa je trenutno ukupno 4.915 aktivnih slučajeva, izvijestio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar“ u posljednja 24 sata obrađeno je 1.718 uzoraka, od kojih su 822 bila pozitivna.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar kažu kako je do sada maksimalan broj pozitivnih u 24 sata u Zagrebu bio oko 1040, prenosi Jutarnji list.

Brojka u Zagrebu čini 30 posto zaraženih u Hrvatskoj, a udio pozitivnih u testiranima je skoro 45 posto što je zabrinjavajući podatak.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 467 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 578 osoba. Od 467 covidom zaraženih osoba njih 214 su kontakti zaraženih. Četiri su osobe doputovale iz Grčke, Maroka i Luksemburga, a 162 za sada su negativne epidemiološke anamneze. Kod četiri je osobe izlaganje moguće tijekom različitih okupljanja.

Za 64 osobe obrada je u tijeku. Kod dvije osobe moguće mjesto izloženosti je radno mjesto, a za 12 osoba poslana je uputa o mjerama. Kod pet osoba moguće mjesto izloženosti su zdravstvene ustanove.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novoobolio je jedan zdravstveni djelatnik.

Jučer je zbog pozitivnog nalaza kod 19 učenika i jednog nastavnika osnovnih te šest učenika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 201 učenika osnovnih škola i 64 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi šest osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktu Velesajam cijepljeno je 1.880 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 1.178 osoba, od čega je 312 stranih državljana.

Najčitaniji članci