Obavijesti

News

Komentari 153

'Stanje curice je sve gore, ima krvarenje u mozgu i oko jetre'

'Stanje curice je sve gore, ima krvarenje u mozgu i oko jetre'
7

Kod jedne djevojčice u posljednjim satima razvija se krvarenje u mozgu i oko jetre te smo pripremili Klaićevu i Rebro da su je spremni preuzeti, rekao je Kujundžić

VIDEO

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da će liječnički konzilij zadarske bolnice uskoro odlučiti trebali li sedmogodišnju djevojčicu, čije se stanje pogoršava nakon što je jutros teško ozlijeđena na Pagu, prebaciti na liječenje u neku od zagrebačkih bolnica.

- Od 9 sati stalno sam u kontaktu, i pisanom i usmenom, s bolnicom u Zadru. Nažalost, stanje se ozbiljno komplicira. Od četvero djece, dvoje nemaju ozljede opasne po život, a dvoje ima. Međutim, kod jedne curice u posljednjim satima razvija se krvarenje u mozgu i oko jetre te smo pripremili Klaićevu i Rebro da su je spremni preuzeti - rekao je Kujundžić novinarima po izlasku iz Vlade.

Kujundžić je poslijepodne za Hinu izjavio kako će tijekom poslijepodneva sanitetskim vozilom curicu prevesti na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Zagreb.

Djevojčica nije pri svijesti i nije stabilno

Ranije, oko 12 sati liječnici zadarske bolnice obavijestili su javnost o zdravstveno stanju četvero djece koje je jutros otac bacio kroz prozor kuće na Pagu. Djeca su starosti 3, 5, 7 i 8 godina. Zaprimljena su u zadarsku bolnicu u 8.15 sati. 

POGLEDAJTE VIDEO

Zadar: Ravnateljstvo bolnice u kojoj su ozlijeđena djeca koju je otac bacio kroz prozor daje izjavu!

Posted by 24sata on Thursday, February 28, 2019

Najteže je stradala djevojčica od sedam godina i ona nije pri svijesti.

- Djevojčica u dobi od sedam godina je zadobila ozljede glave i grudnog koša, i ona je stavljena na mehaničku ventilaciju, još nije stabilizirano njeno stanje, čak smo u kontaktu s Ministarstvom, pa kada se stabilizira njeno stanje da se eventualno pripremi transport za KBC Rebro - kazao je dr. Karuc šef Jedinice intenzivnog liječenja zadarske bolnice.

Teško ozlijeđena osmogodišnjakinja je pri svijesti i stabilizirana. Planira se operacija, no liječnici nisu naveli njezine ozljede.

Što se tiče druge djece, djevojčica od pet godina je lakše ozlijeđena, nagruvana je te ima nagnječenja prsnog koša, a trogodišnji dječak je također stabilno. No, kontrolne snimke otkrile su da ima zraka u trbušnoj šupljini, što sugerira na ozljedu pluća i samim time povećava kvalifikaciju ozljeda na teške. Ali, liječnici napominju da dječak nije životno ugrožen i kod njega će se tijekom popodneva još napraviti kontrolni pregledi.

Doznaje se kako je majka došla u bolnicu u pratnji socijalne službe, a liječnici su poručili kako će osigurati da bude sa svojom djecom što je više moguće jer je cilj da se djeca što prije oporave.

Poslijepodne radit će nove pretrage.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.