Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
18 komentara

Najteže ozlijeđena djevojčica s Paga do petka izlazi iz bolnice

Upravno vijeće zadarskog Centra za socijalnu skrb predložilo je razrješenje ravnateljice Vesne Burčul zbog slučaja Pag gdje je otac svoje četvero djece bacio s balkona

Foto: Dino Stanin/PIXSELL/Privatni album
18 komentara

Troje djece iz Paga koja su se liječila u zadarskoj bolnici otpuštena su u ponedjeljak iz bolnice, a četvrto, koje je bilo najteže ozlijeđeno i prevezeno u KBC Zagreb, bit će otpušteno do petka.

POGLEDAJTE VIDEO

- Troje djece u dobi od tri, pet i osam godina, dvije djevojčice i dječak, koji su nakon što ih je otac 28. veljače bacio s balkona obiteljske kuće u Pagu bili zbrinuti u Općoj bolnici Zadar, danas su otpušteni s bolničkog liječenja," priopćeno je iz ureda ravnatelja zadarske bolnice. "Djeca su tijekom jutarnjih sati u dobrom zdravstvenom stanju otpuštena iz bolnice, a u dogovoru s Centrom za socijalnu skrb Zadar i Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, bit će na kućnoj njezi," navodi se u priopćenju.

BIT ĆE S MAJKOM Otac ih bacio s balkona: Djeca s Paga danas izlaze iz bolnice

"Sedmogodišnja djevojčica koje se liječi u KBC-u Zagreb, spremna je za otpuštanje iz bolnice, još prolazi neke kontrole i bit će otpuštena do petka," rekao je u ponedjeljak za Hinu pomoćnik ravnatelja KBC-a Milivoj Novak.

"Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i sustav socijalne skrbi učinilo je sve kako bi se nastradaloj djeci omogućila najprimjerenija daljnja skrb i razvoj te u tom smislu neće komunicirati detalje vezane uz malodobnu djecu," priopćilo je Ministarstvo na upit može li potvrditi informaciju koju je u ponedjeljak objavio Radio Zadar da će djeca biti otpuštena na kućnu njegu s majkom, uz skrb stručne osobe.

Smijenili ravnateljicu Burčul

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru na sjednicama je i ranije raspravljalo o propustima Vesne Burčul, no konačna odluka donesena je tek danas.

Zagreb: Stručni skup "Sačuvajmo njihov zagrljaj" o skrbi majkama s djecom i trudnicama MURGANIĆ O BURČUL: 'Nisam prenaglila kad sam zatražila ostavku ravnateljice'

- Nakon rasprave zaključili smo da postoje razlozi za razrješenje. Pozvali smo ravnateljicu Vesnu Burčul, no ona se odrekla prava na pisano izjašnjenje te smo donijeli prijedlog odluke da se ona razriješi dužnosti - kazala je predsjednica Upravnog vijeća zadarskog Centra za  socijalnu skrb Marina Dujmović Vuković.

Prijedlog će odmah uputiti Ministarstvu na suglasnost, piše zadarskilist.hr

Zadar: Zbog propusta smjenjena ravnateljica zadarskog Centra za socijalnu skrb | Autor: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Marina Dujmović Vuković

- Većinom glasova smo odlučili. Troje članova Upravnog vijeća je bilo za razriješenje, a dvoje  protiv. Ravnateljica nije dobila otkaz, ona je samo razrješena s ove dužnosti, odnosno bit će  razrješena s ove dužnosti. Sukladno zakonu ona ostaje na svom radnom mjestu u Centru za  socijalnu skrb. Upravno vijeće brine o organizaciji pa ćemo sada kad budemo imenovali v.d.  ravnatelja zatražiti da se organizacijski poslože neke stvari drugačije -  izjavila je  Dujmović Vuković.
 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message