News

Komentari 132

Najviše je bolesnika u Splitu -132, Jordanovac u Zagrebu više uopće nema slobodnih mjesta

Najviše je bolesnika u Splitu -132, Jordanovac u Zagrebu više uopće nema slobodnih mjesta

Dobili smo podatke za nekoliko velikih bolnica u državi, u čijim je Primarnim respiratornim centrima (PRIC) u prosjeku zauzeto preko 76 posto kreveta, i oko 25 posto respiratora. Svaki dan imaju sve više posla

U KB Dubrava trenutačno je popunjeno preko 90 posto kreveta u Primarnom respiratornom centru (PRIC), a na Klinici za infektivne bolesti Fran MIhaljević preko 94 posto.

Specijalna bolnica Jordanovac je popunila sve krevete.

KB Dubrava ima popunjenost respiratora od 16 posto, kao i 16 novih pacijenata u PRIC-u unatrag 24 sata.

Ukupno imaju 111 pacijenata na tom odjelu. Infektivna klinika u Zagrebu ima 118 pacijenata,  danas im je popunjeno 25 posto respiratora, ali su kreveti nadomak potpunog popunjavanja. U samo jednome danu su dobili novih 12 pacijenata u Respiracijski centar, toliko ih je i otpušteno.

Na Jordanovcu u Zagrebu imaju 33 pacijenta, i svi su im kreveti na tom odjelu zauzeti, popunjeno im je oko 40 posto respiratora. 

Pogledajte video: U Zagrebu umrla beba, imala je koronu

Split

Nešto bolje je u KBC-u Split, u kojem je danas s COVID liječenja otpušteno deset pacijenata pa im je popunjenost kreveta u PRIC-u s gotovo 95 posto jučer, danas pala na 68 posto. 

No novopridošlih pacijenata na odjel danas imaju 19, a dok su jučer na respiratoru imali 23 ljudi, danas ih je već dvadeset i devet. Tako se i popunjenost respiratora popela s jučerašnjih 28 posto na današnjih 35 posto.

Novih je sedam pacijenata na respiratoru u samo zadnja 24 sata. Preminulo im je danas dvoje ljudi, jučer troje. 

Rijeka

U KBC-u Rijeka je popunjenost kreveta u PRIC-u oko 70 posto, pri čemu su danas primili novih 14 pacijenata, jučer ih je bilo puno manje novih, šestero. Broj pacijenata na respiratoru je isti, 12 , čime je popunjenost respiratora oko 20 posto.

Danas imaju jednog novog preminulog pacijenta, jučer ih je bilo troje. 

Osijek

U KBC-u Osijek je popunjenost  kreveta u PRIC-u danas oko 59 posto, nešto veća nego jučer jer su dobili 15 novih pacijenata, a devet ih je otpušteno.

Na respiratoru je sad 20 osoba, jučer ih je bilo troje manje Time je popunjenost respiratora u Osijeku sad porasla na 23 posto. Danas, srećom, nemaju preminulih, jučer ih je bilo dvoje. 

Od svih navedenih bolnica, najviše je bolesnika u PRIC-u u KBC-u Split, njih 132.

Na drugom je mjestu Infektivna u Zagrebu, sa 118 pacijenata, na trećem KB Dubrava sa 111. U svim je navedenim bolnicama zauzeto 76 posto kreveta i oko 25 psoto respiratora.

Najčitaniji članci