Obavijesti

News

Komentari 74

Nakon 126 godina: Konačno otkrili tko je bio Jack Trbosjek

Nakon 126 godina: Konačno otkrili tko je bio Jack Trbosjek
1

Engleski biznismen Russell Edwards tvrdi da je uz pomoć poznatog biologa i biokemičara otkrio identitet najnotornijeg ubojice u povijesti Velike Britanije

VIDEO

Identitet najozloglašenijeg kriminalca Velike Britanije navodno je razotkriven nakon punih 126 godina . Jack Trbosjek golica maštu kriminologa i ljubitelja misterija već više od stoljeća, a nakon najnovijih DNK testiranja vjeruje se da je njegov identitet konačno utvrđen.

Naime, biznismen Russell Edwards amaterski se bavi slučajem već godinama i na njemu je osobno angažirao i dr. Jarija Louhelainena , svjetski poznatog stručnjaka specijaliziranog u analizi genetskih dokaza s povijesnih mjesta zločina.

Ključan dokaz nađen je na šalu žrtve Catherine Eddowes . Genetski materijal s njega uspoređen je s DNK njenih potomaka, te potomcima više od stotinu osumnjičenih osoba. Koristeći najsuvremenije metode utvrđeno je da se DNK savršeno poklopio s jednim sumnjivcem - poljskim imigrantom pod imenom Aaron Kosminski .

VIDEO

Ubojica koji je ušao u legendu i postao svojevrsni mit

Slučaj Catherine jedinstven je među Trbosjekovim žrtvama jer je nju jedinu ubio na otvorenom prostoru, u samom središu engleske metropole.

Jack Trbosjek vrebao je najopasnijim ulicama Londona 1888. godine i ubijao prostitutke. Smatra se da je ubio sveukupno pet žena, prvo im prerezavši grkljan, a onda ih je i sakatio vađenjem unutarnjih organa.

Sve od početka istrage Kosminski je bio jedan od glavnih osumnjičenih, ali krivnja mu nikada nije dokazana. On je umro u psihijstrijskoj bolnici u 56. godini života, od posljedica gangrene. U vrijeme ubojstava imao je svega 23 godine. Zbog načina sakaćenja sve do danas vjeruje se da je ubojica bio liječnik, kirurg ili mesar.

VIDEO

Struka skeptična prema novom otkriću

Iako su novi dokazi najuvjerljiviji dosad, stručnjaci i dalje dvoje u njihovu apsolutnu pouzdanost. Naime, kada je Kosminski završio u psihijatrijskoj bolnici, utvrđeno je da se radi o osobi koja je paranoična, čuje glasove i jede hranu iz smeća.

Takve karakteristike nimalo ne pristaju osobi koja je očigledno pažljivo planirala svoje zločine i pedantno ih izvršavala. Postoje i dvojbe u pouzdanost provedenih DNK ispitivanja, koja će morati potvrditi još određeni broj stručnjaka prije nego će se potraga za Jackom Trobosjekom moći smatrati zaključenom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je